دنبال کننده ها

۱۳۹۶ شهریور ۹, پنجشنبه

زندگی شگفت‌انگیز مدیرعامل جدید اوبر ؛ دارا خسروشاهی از مهاجرت تا تبدیل شدن به ستاره دنیای فناوری

[ad_1]






روز یکشنبه دارا خسروشاهی (Dara Khosrowshahi) به عنوان مدیرعامل جدید شرکت اوبر (Uber) معرفی شد. در این مطلب قصد داریم مسیر زندگی این مدیر موفق ایرانی را مرور کنیم.


روز یکشنبه، هیات مدیره شرکت اوبر (Uber)، دارا خسروشاهی (Dara Khosrowshahi)، مدیرعامل شرکت اکسپدیا (Expedia) را به عنوان مدیرعامل جدید این غول تاکسی رانی جهان انتخاب کرد. این شغل برای خسروشاهی 48 ساله، در صورتی که آن را بپذیرد، تبدیل به یک نقطه عطف خواهد شد. او اکنون در کانون توجه و در قله ارزشمندترین استارت آپ سیلیکون ولی ایستاده است؛ یعنی شرکتی که بیش از 60 میلیارد دلار ارزش دارد و همواره به دلیل رشد درخشان، زیر میکروسکوپ قرار گرفته است. در ادامه مطلب،‌ داستان باورنکردنی زندگی دارا خسروشاهی را از مهاجرت به آمریکا و تبدیل شدن به یک شخص بزرگ و با نفوذ در دنیای تکنولوژی مطالعه خواهید کرد.



22 نکته در مورد زندگی دارا خسروشاهی


1. دارا خسروشاهی 48 سال سن دارد. او در ایران متولد شده و اکنون یک شهروند آمریکایی است.


دارا خسروشاهی


2. خسروشاهی در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمد. خانواده او از بنیان‌گذاران چندین کارخانه تولید دارو، مواد شیمیایی و مواد غذایی بوده است. در همان سال‌های انقلاب جمهوری اسلامی ایران بود که خانواده دارا به آمریکا مهاجرت کردند.


دارا خسروشاهی


3. دارا خسروشاهی به همراه خانواده‌اش در سن 9 سالگی به آمریکا مهاجرت کرد. خانواده دارا به همراه یکی از عموهایش به تریتاون (Tarrytown) نیویورک، شهری نسبتا پرجمعیت در ساحل شرقی رودخانه هادسون و 25 مایلی شمال منهتن نقل مکان کردند. عمارت راکفلر که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید در سال 1906 میلادی در این مکان ساخته شده بود.


دارا خسروشاهی


4. دارا و پسرعموهایش در یک مدرسه دبستان خصوصی در تریتاون به نام مدرسه هاکلی مشغول به تحصیل شدند. پیش از آن افرادی مانند جورج همیلتون و یک میلیاردر به نام فرد کوک (Fred Koch) در همین مدرسه درس می‌خواندند. دارا خسروشاهی، سال‌های اول حضور در آمریکا را به یاد می‌آورد و می‌گوید این نقل مکان برای بزرگ‌ترها سخت‌تر بود. بچه‌ها توانستند با هم کنار بیایند و این اتفاقات برای ما سرگرم‌کننده بود.


دارا خسروشاهی


5. حسن خسروشاهی، یکی دیگر از عموهای میلیاردر دارا بود. او پس از مهاجرت از ایران به کانادا رفت و یک شرکت الکترونیک به نام Future Shop را تاسیس کرد. وی سپس یک شرکت هولدینگ داروسازی و موسیقی را راه‌اندازی کرد.


دارا خسروشاهی

حسن خسروشاهی


6. همه این‌ها بدان معنیست که اعضای خانواده خسروشاهی همگی جزو افراد موفق تجارت و دنیای فناوری بوده‌اند.


دارا خسروشاهی


7. برادر دارا یعنی کاوه خسروشاهی، مدیر بانک Allen & Co است. Allen & Co یک بانک سرمایه‌گذاری است که بیشتر با کنفرانس منحصربه‌فرد Sun Valley شناخته می‌شود. در این کنفرانس، بزرگ‌ترین اشخاص عرصه فناوری، رسانه‌ها و کسب و کارها حضور پیدا می‌کنند. چند پسر عموی وی نیز در بخش اجرایی گوگل حضور دارند. امیر خسروشاهی، دیگر پسرعموی دارا است که در سال گذشته، پس از این که اینتل استارت آپ هوش مصنوعی نروانا (Nervana) را به قیمت 400 میلیون دلار خرید به شرکت اینتل رفت. پسرعموهای دوقلوی دارا خسروشاهی یعنی علی و هادی پرتوی نیز در سال 2009 میلادی، استارت آپ خود را به قیمت 20 میلیون دلار به MySpace فروختند.


دارا خسروشاهی

برادران پرتوی


8. پس از به دست آوردن مدرک مهندسی برق در دانشگاه براون، دارا خسروشاهی کار خود را در امور مالی آغاز کرد. وی در دهه 90 میلادی در Allen & Co مشغول به کار شد و هنوز هم گاهی اوقات در کنفرانس معروف Sun Valley شرکت می‌کند.


دارا خسروشاهی

خسروشاهی و اوون ون ناتا، مدیرعامل سابق MySpace در کنفرانس Sun Valley


9. او نقش مهمی را در شبکه تلویزیونی کابلی USA Networks ایفا کرد و تلاش‌هایی را در زمینه استریمینگ انجام داد. دارا خسروشاهی در این مورد می‌گوید من یک شکست کامل خورده بودم. هزینه استریم محتوا بسیار بیشتر از هزینه تبلیغاتی بود که شما باید انجام می‌دادید و هر چه این کار بهتر انجام می‌شد، چیز بیشتری از دست می‌رفت.


دارا خسروشاهی


10. با وجود فروتنی‌های خسروشاهی در گفته‌های فوق، او به طور کامل شکست نخورد. در سال 2001 میلادی، دارا خسروشاهی به همراه بری دیلر، معامله‌ای را برای خرید شرکت اکسپدیا (Expedia) از مایکروسافت به قیمت 1.3 میلیارد دلار انجام دادند.


بری دیلر

بری دیلر


11. دو ماه بعد حادثه 11 سپتامبر اتفاق افتاد و این حادثه علاوه بر تلفات جانی که در پی داشت، موجب ضربه خوردن به صنعت گردشگری و مسافرتی نیز شد. این یک زمان تعیین‌کننده برای خسروشاهی بود. بری دیلر در این باره عنوان کرد که مردم می‌خواهند به زندگی و مسافرت کردن ادامه دهند و ما نیز فرصتی برای خروج از این بحران داشتیم.


حادثه 11 سپتامبر


12. خسروشاهی چند سالی را به عنوان رئیس مالی و استراتژی IAC یا InterActive Corp (یک شرکت اینترنتی آمریکایی که صاحب 50 نام تجاری در 40 کشور دنیاست و دفتر مرکزی آن در نیویورک واقع شده است) سپری کرد. تا این که شرکت اکسپدیا در سال 2005 به او به عنوان مدیرعامل و بری دیلر به عنوان رئیس رسید.


دارا خسروشاهی


13. در طول این دوازده سالی که او مدیرعامل اکسپدیا بود، این شرکت به بزرگ‌ترین آژانس مسافرتی آمریکا تبدیل شد. درآمدها از 2.1 میلیارد دلار در سال 2005 به 8.7 میلیارد دلار در سال 2016 رسید. خسروشاهی مانند مربی‌اش، بری دیلر و سایر اعضای خانواده‌اش، سازنده یک مجموعه برند شد و اکنون اکسپدیا دارای برندهایی چون HomeAway، Trivago، Orbitz، Hotels.com و Travelocity شده است.


دارا خسروشاهی


14. سهام شرکت نیز به خوبی در این سال‌ها رشد کرده است و از 109 دلار به ازای هر سهم در سال گذشته به سطح 140 دلار افزایش پیدا کرده است.


دارا خسروشاهی


15. هیات مدیره اکسپدیا بسیار از عملکرد خسروشاهی رضایت داشت و در سال 2015 مبلغ هنگفت 91 میلیون دلار را به او پاداش داد. این اضافه بر دستمزد 4 میلیون دلاری خسروشاهی بود تا وی بیشترین دریافتی را در بین مدیران در آن سال داشته باشد.


دارا خسروشاهی


16. این مبلغ بخشی از یک قرارداد کاری طولانی‌مدت بود که بیش از 5 سال به طول می‌انجامید و بخش بزرگ دیگری از این قرارداد در صورتی به خسروشاهی تعلق می‌گرفت که او تا سال 2020 میلادی در شرکت باقی می‌ماند و ارزش سهام شرکت نیز به 170 دلار می‌رسید.


دارا خسروشاهی


17. با این وجود به نظر می‌رسد که قرار است دارا خسروشاهی با مبلغ 180 میلیون دلار، اکسپدیا را پیش از رسیدن به پایان قراردادش و به جیب زدن این سهام بزرگ ترک کند.


دارا خسروشاهی


18. خسروشاهی که در یک زندگی و شغل با ثبات به سر می‌برد، احتمالا شغل اوبر را قبول نمی‌کند مگر این که به خوبی تامین شود. اوبر نیز پیش از این چندین سرمایه‌گذار خود را میلیاردر کرده بود و اگر خسروشاهی نیز در این شرکت خوب کار کند می‌تواند در اوبر به هر چه می‌خواهد برسد.


تراویس کالانیک

تراویس کالانیک،‌ مدیرعامل سابق اوبر


19. دارا خسروشاهی منتقد جدی سیاست‌های دونالد ترامپ است و همیشه از ممنوعیت قانون مهاجرت ترامپ و اظهارات او در مورد حادثه شارلوتسویل صحبت می‌کند. وی اخیرا در یکی از توییت‌های خود نوشت که من همیشه منتظر لحظه‌ای هستم تا رئیس جمهور ما به انتظاراتی که از دفتر ریاست جمهوری آمریکا می‌رود پاسخ بگوید اما او بارها و بارها شکست خورده است.



دونالد ترامپ


20. خسروشاهی از لحاظ خصوصیات رهبری کاملا با تراویس کالانیک (Travis Kalanick)، مدیرعامل قبلی اوبر، متفاوت است. وی شخصیتی آرام و دوستانه دارد و کارمندان اکسپدیا او را در رتبه‌بندی Glassdoor به میزان 94 درصد تایید کرده‌اند.


دارا خسروشاهی


21. دارا خسروشاهی یک گیک واقعی است. وی عاشق بازی World of Warcraft و دستیار صوتی الکسای آمازون است و باور دارد فناوری‌هایی مانند جستجوی صوتی می‌توانند آینده را تغییر دهند.


وارکرافت


22. او در سال 2012 با سیدنی شاپیرو ازدواج کرد. این زن و شوهر خود را دانشمندان علمی تخیلی می‌نامند. آن‌ها عروسی خود را در لاس وگاس برگزار کردند و همسر دارا در مراسم عروسی، تی شرتی از گروه موسیقی Slayer پوشیده بود. آن‌ها اکنون چهار فرزند دارند.


دارا خسروشاهی













[ad_2]

لینک منبع