[ad_1]
المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ به میزبانی ایران با برتری ژاپن و کسب مقام چهارمی کشورمان به کار خود خاتمه داد.
به گزارش فاوانیوز به نقل از ایسنا، المپیادهای علمی دانشآموزی آزمونهایی هستند که با هدف شکوفایی و شناسایی استعداد دانشآموزان در سطح جهانی برگزار میشود. بر این اساس المپیادهای ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر، نجوم و زیست شناسی در سطح جهانی برگزار میشوند.
یکی از این آزمونهای جهانی، المپیاد کامپیوتر است که بیست و نهمین دوره آن با تصویب کمیته بینالمللی کامپیوتر در ایران برگزار شد. این دوره از رقابتها از ۷ مردادماه با آزمون تمرینی آغاز شد.
المپیاد جهانی کامپیوتر (International Olympiad in Informatics) یا IOI یک رقابت برنامهنویسی است که سالانه برای دانشآموزان دبیرستانی برگزار میشود.اولین IOI در پراوتس بلغارستان در سال ۱۹۸۹ برگزار شد و ایران در سال ۱۳۷۰ اولین تیم خود را برای شرکت در این رقابت جهانی اعزام کرد که کسب مدالهای رنگارنگ دستاورد تیمهای ایرانی در این مسابقه علمی بوده است.
المپیاد کامپیوتر ۲۰۱۳ در کشور استرالیا برگزار شد که تیم ایران به مقام ششم جهانی این مسابقات دست یافت.
تیم ایران در المپیاد ۲۰۱۵ قزاقستان با کسب ۲ مدال طلا، یک نقره و یک برنز به مقام ششم و در سال ۲۰۱۶ روسیه به مقام سوم دست یافت.
ایران برای سومین بار میزبان برگزاری المپیادهای جهانی است و علت انتخاب ایران به عنوان میزبان المپیاد ۲۰۱۷ کامپیوتر، درخشش دانشآموزان سطوح علمی المپیادهای دیگر، بهویژه کامپیوتر است. جمهوری اسلامی ایران جزو ۱۰ کشور برتر حیطه المپیاد کامپیوتر است.
ایران میزبان ۸۲ کشور جهان
ایران در سال ۲۰۱۳ پیشنهاد برگزاری المپیاد ۲۰۱۷ کامپیوتر در ایران را به کمیته بینالمللی این المپیاد ارسال کرد که با بررسی این امر، اعضای این کمیته در بهمن ماه سال ۹۵ به تهران آمدند و از نزدیک روند اجرایی این رویداد جهانی را بررسی کردند.
کمیته جهانی المپیاد با نتایج به دست آمده از این بررسیها با برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ در ایران موافقت کرد و متعاقب آن با انتشار فراخوان ثبتنام ۳۰۰ نفر از دانشآموزان از ۸۵ تیم از ۸۴ کشور در این رقابت ثبتنام کردند که در روزهای برگزاری این رقابت تیمهای ۸۲ کشور حضور یافتند.
تیمهای کشورهای دومینیکن و مصر به این رقابتها نرسیدند.
محمدعلی آبام، رئیس کمیته المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ تهران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در این باره گفت: در کمیته جهانی کامپیوتر، سه کمیته «بینالمللی» ، «علمی» و «فنی» وجود دارد که در هرکدام از این کمیتهها، دارندگان مدالهای جهانی کامپیوتر از جمهوری اسلامی ایران عضو هستند و این اعضا برای میزبانی ایران جلسات متعددی را با دیگر اعضای کمیتهها داشتهاند.
آبام خاطرنشان کرد: طراحی سه سامانه «آمادهسازی سؤالات»، «ترجمه سؤالات به زبانهای مختلف» و «پایش شبکه» از ویژگیهای این دوره از المپیاد است.
سرنوشت تیمها در پاسخ به ۶ سؤال
المپیاد ۲۰۱۷ کامپیوتر در دو نوبت برگزار شد و شرکتکنندگان در این المپیاد در دو نوبت به ۶ سؤال پاسخ دادند. در هر نوبت از آزمون ۳ سؤال در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت و هر شرکت کننده باید در مدت زمان ۵ ساعت به آنها پاسخ میداد.
هر تیم در طی آزمون برای هر مساله ۵۰ بار میتواند تلاش کند، به این معنا که اگر برنامهای نوشته و ارسال شد و امتیاز پاسخ کم بود، دانشآموزان تا ۵۰ بار میتوانند پاسخ خود را اصلاح کنند.
امتیاز هر دانشآموز بر اساس پاسخهای آنها به ۶ مساله است و هر مساله ۱۰۰ امتیاز دارد و در مجموع امتیاز کامل در المپیاد کامپیوتر ۶۰۰ امتیاز تعیین شده است. بر اساس قوانین برگزاری این المپیاد، به یک دوازدهم تیمها مدال طلا، دو سوم تیمها مدال نقره و سه دوازدهم حائز مدال برنز خواهند شد.
تیمهای شرکت کننده با بهره گیری از زبانهای کامپیوتری پاسکال، C و ++C به سؤالات المپیاد کامپیوتر پاسخ دادند.
المپیاد ۲۰۱۷ کامپیوتر
در این دوره از رقابتها تیم کشور ژاپن با کسب ۳ مدال طلا توانست جایگاه نخست این رقابت را از آن خود کند. بعد از ژاپن تیمهای چین و روسیه رتبههای دوم و سوم این رقابت را از آن خود کردند.
به دلیل میزبانی جمهوری اسلامی ایران، ۲ تیم از کشورمان در این رقابت حاضر شد که تیم اصلی ایران با کسب یک مدال طلا و ۳ نقره در جایگاه چهارم قرار گرفت، ولی تیم دوم در رتبه یازدهم المپیاد کامپیوتر ۲۰۱۷ قرار گرفت.
رتبهبندی کشورها در این رقابت جهانی علمی به این شرح است:
[ad_2]
لینک منبع