[ad_1]
خبرگزاري آريا - مدتي است سبک روايت مستند داستاني در بيان موضوعات مرتبط با تاريخ شفاهي اهميتي دوچندان پيدا کرده و مخاطباني پروپاقرص به خود جذب کرده است. شيوهاي که در آن تصوير و نمايش و صوت به کمک تاريخ و خاطره ميآيد و رويدادهاي دورهاي که گذشته است را در قالبي ملموس براي بينندگانش به تصوير ميکشاند. شبکه افق سال گذشته با بهرهگيري از اين تکنيک و سبک بيان، مجموعهاي مستند و داستاني با نام «خاطره محله ما» را روانه آنتن کرد. مجموعهاي که با موفقيت هم روبهرو شد و اين روزها سري دومش در حال توليد است.
بازسازي خاطرات انقلاب
اميرعباس مجذوبي، تهيهکننده و کارگردان اين مجموعه مستند و داستاني است که اين روزها آخرين مراحل پيشتوليد سري دوم را ميگذراند. وي درخصوص تعريف و ماهيت اين اثر به جامجم ميگويد: خاطره محله ما به بيان حماسههاي انقلاب اسلامي ميپردازد و خاطرات مردمي تاثيرگذار در پيروزي انقلاب را بازگو ميکند. اين ايده از تماشاي مردمان خوب، وفادار و حماسهساز تاريخ کشورمان به ذهنمان خطور کرد؛ همان مردمي که رژيم طاغوت را از کشور بيرون کردند و نه فقط در تهران، بلکه در کل کشور و استانها و شهرهاي مختلف چون اصفهان، بروجرد، خرمآباد، اروميه و شهرهاي ديگر رشادتهايي از خود به نمايش گذاشتند. اين تهيهکننده درخصوص انتخاب اين قالب و سبک روايت توضيح ميدهد: اين مردم در تظاهراتها شرکت ميکردند و حماسهساز بودند. ما هم در اين برنامه خاطرات اين افراد را بازسازي ميکنيم و به نسل امروز اين پيام را ميدهيم که بدانند انقلاب چگونه به دست آمده و پاسداري از آن چه کار مهمي است.
مجذوبي معتقد است: ما تاريخ شفاهي انقلاب را برخلاف روش گفتوگو و گفتمان، به صورت بازسازي صحنه به صحنه خاطرهها منتقل ميکنيم و در واقع خاطرات دراماتيزه شده انقلاب اسلامي را به تصوير ميکشيم؛ خاطراتي که از دلهاي مردم به وجود آمدهاند و اکنون در حال بازگو شدن هستند. در واقع مجموعه ما به صورت داستاني است؛ به اين صورت که در هر قسمت شخصي ميآيد و خاطرهاش را تعريف ميکند و ما براساس خاطرات او به سالهاي انقلاب سفر ميکنيم.
يک نوستالژي تاريخي
مجذوبي ميگويد: هدف ديگر ما اين بود که يک فضاي نوستالژيک و تاريخي در دل مجموعهمان ايجاد کنيم و صميميت آن دوران را به تصوير بکشيم.
اين تهيهکننده و کارگردان که در طول مدت زمان پخش سري اول اثر، بازخوردهاي اين مجموعه را ديده و از واکنشهاي مخاطبان نسبت به کار مطلع شده است، عنوان ميکند: مخاطبان اين اثر مختص به گروهي خاص نبوده و عموم افراد از گروه سني نوجوان گرفته تا بزرگسال به تماشاي اين اثر نشستند. اين خاطرات مربوط به همه است و نه فقط يک قشر خاص. من مجموعه خاطره محله ما را مربوط به همه مردم و اثري عمومي ميدانم.
وي با اشاره به تغييرات فصل دوم مجموعه هم توضيح ميدهد: ميکوشيم سري دوم اثر را بهتر از سري اول آن بسازيم؛ در سري اول بيشتر روايتگري داشتيم و خيلي ديالوگپردازي را شاهد نبوديم؛ در حالي که در سري دوم اين ساختار تغيير پيدا کرده و ما ديالوگهاي بيشتري را شاهد هستيم. يکي از حسنهاي اين شيوه جديد ساخت اين است که به طور قطع مخاطبان هم ارتباط بيشتري با آن برقرار خواهند کرد و استقبال بيشتري از فضاي روايتگري به عمل ميآورند.
مهماناني از طيفهاي مختلف
روايتگران خاطره محله ما و افرادي که خاطرههايشان در اين مجموعه مستند داستاني بازتعريف ميشود، محدود به قشر خاصي نيستند و کوشيده شده خاطرات طيفهاي مختلف در اين برنامه به تصوير کشيده شود. مجذوبي خاطرنشان ميکند: روايتگران ما، هم از ميان افراد عادي هستند و هم افراد شناخته شده. ازجمله اين چهرههاي شناخته شده ميتوانم به افرادي چون تيمسار حسام هاشمي (مشاور رهبر معظم انقلاب در بحث حفاظت از اطلاعات)، ايران ترابي (نويسنده کتاب دختر ايران)، معصومهآباد، حبيبالله معصوم و ديگران اشاره کنم.
تهيهکنندگي و کارگرداني سري دوم مجموعه مستند داستاني خاطره محله ما را اميرعباس مجذوبي عهدهدار است و مجري طرح و تامين بازيگران آن با آموزشگاه بازيگري هنر و سينماست.
اين مجموعه در قالب 12 قسمت 25 تا 30 دقيقهاي در حال توليد است و پس از آمادهسازي از شبکه افق سيما روي آنتن خواهد رفت.
زهرا غفاري
[ad_2]
لینک منبع