[ad_1]
خبرگزاري آريا - رئيس پژوهشکده اقليم شناسي از کاهش مجموع بارش کشور در فصل پاييز خبر داد و نسبت به ضرورت مديريت واقعبينانه منابع آب کشور هشدار داد.
مجيد حبيبي نوخندان در گفتوگو با ايسنا، ضمن پيشبيني وضعيت بارشي کشور طي ماههاي آينده اظهار کرد: انتظار ميرود در نيمه اول مهرماه بارشهايي در حد نرمال در استانهاي ساحلي خزر به ويژه نيمه غربي و مناطق شمالي شمال غرب کشور رخ دهد اما مجموع بارش فصل پاييز در سطح کشور به ويژه در جنوب غرب به کمتر از ميانگين بلندمدت گرايش دارد.
بارش پاييزه در نوار شمالي کشور در حد نرمال خواهد بودوي با بيان اينکه بارش پاييزه در نوار شمالي کشور بدون تاخير آغاز شده است، گفت: انتظار ميرود در يک ماه آتي شرايط بارشي در مناطق مذکور به ويژه نيمه غربي سواحل درياي خزر در حد نرمال و حتي قدري بيش از نرمال باشد. اين وضعيت کمابيش تا پايان فصل پاييز در اين نواحي پايدار خواهد بود و مجموع بارش پاييزه در استانهاي ساحلي درياي خزر در حدود ميانگين بلندمدت پيشبيني ميشود.
استانهاي دچار خشکسالي در سال آبي جديد رئيس پژوهشکده اقليم شناسي گفت: بارش چندان مناسبي براي سال زراعي 97-96 در استانهاي واقع در جنوب غرب کشور پيشبيني نميشود به طوري که استانهاي بوشهر، فارس، خوزستان، کهگيلويه و بويراحمد، چهارمحال و بختياري و ايلام با خشکسالي مواجه خواهند شد. بارش در ساير استانهاي کشور متمايل به کمتر از ميانگين بلندمدت خواهد بود.
حبيبي نوخندان تاکيد کرد: شرايط کنوني مديريت واقع بينانه منابع آب در حوضههاي آبريز کشور به خصوص براي تامين آب کشاورزي و شرب فصلهاي بهار و تابستان سال آتي را ميطلبد.
وضعيت دماي کشور در فصل پاييز اين کارشناس سازمان هواشناسي در پايان با اشاره به پيشبيني دماي کشور در پاييز سال جاري گفت: ميانگين ماهانه دماي کشور در ماههاي آغازين پاييز به استثناي مناطق شرقي کشور بين0.5 تا 1.5 درجه بيش از ميانگين بلندمدت خواهد بود که در ابتداي فصل زمستان با قدري تعديل نرمال ميشود و حتي در برخي مناطق به کمتر از نرمال متمايل خواهد شد.
انتهاي پيام
[ad_2]
لینک منبع