[ad_1]
خبرگزاري آريا - پايگاه تحليلي فارن پاليسي آمريکا با انتشار مقالهاي به موضوع حمله موشکي اخير يمن به عربستان سعودي پرداخته است.
به گزارش گروه بينالملل خبرگزاري ميزان، نويسنده اين گزارش در ابتدا عنوان ميکند هيچ مدرکي دال بر اينکه سامانه موشکي عربستان توانسته هفت موشک بالستيک يمنيها را هدف قرار داده باشد وجود ندارد.
اين نويسنده با انتقاد از کارآمدي سامانه پاتريوت ادامه ميدهد، تصاوير و ويديوهايي که در فضاي مجازي منتشر شده نشانهاي از موفقيت آميز بودن موشکهاي پاتريوت ندارند. يک موشک که به طور فاجعه باري در هوا منفجر ميشود، موشک ديگر هم وسط هوا دور ميزند و فرياد زنان به سمت رياض باز ميگردد و در زمين منفجر ميشود.
در ادامه گزارش مفصل فارن پاليسي آمده است، شايد يکي از موشکها به هدف برخورد کرده باشد، اما در اين مورد هم ترديد وجود دارد.
نويسنده براي تاييد اين ادعا به مطالعهاي که موسسه مطالعات بين الملل ميدل بري درباره حملات موشکي به عربستان در سال 2017 انجام داده است اشاره ميکند.
براساس اين تحقيق عربستان علي رغم ادعاهاي رسمي مقامات اين کشور به احتمال خيلي زياد نتوانسته است موشکهاي يمني را هدف قرار دهد.
يکي از موشکها در چند صد متري ترمينال سماره ومج فرودگاه ملک فهد به زمين خورده بود و ديگري هم که يک هفته بعد شليک شد به يک فروشگاه هندا برخورد کرد.
در بخش ديگري از اين گزارش آمده است پاتريوتي که آمريکا در عربستان نصب کرده است طراحي مناسبي براي مقابله با موشکهاي بورقان 2 يمنيها ندارد. بورقان 2 ششصد کيلومتر برد دارد و سر جنگي آن از موشک جدا ميشود.
نويسنده همچنين اعتقاد دارد سامانه پاتريوت هيچ موقع عملکرد مناسبي نداشته است. وي با استناد به يک گزارش منتشر نشده کميته تحقيق عملياتهاي دولت آمريکا در سنا مينويسد: اسناد و شواهد کافي وجود ندارد مبني بر اينکه پاتريوت توانسته باشد بيشتر از چند موشک اسکاد عراقي در جنگ خليج فارس را گرفته باشد.
جفري لوييس نويسنده اين گزارش و مدير برنامه خلع سلاح آسياي شرقي در قسمتي از بخش پاياني مينويسد: اگر سامانه پاتريوت کارآمد نيست پس چرا مقامات آمريکايي و سعودي مواضعي متناقض اتخاذ ميکنند؟ دولت سعودي تحت فشار شديدي است که نشان دهد ميتواند از شهروندان خود دفاع کند و بايد تاکيد کند که سامانه دفاع موشکي موفقيت آميز بوده است.
انتهاي پيام/
[ad_2]
لینک منبع