[ad_1]
خبرگزاري آريا - سخنگوي وزارت خارجه پيرامون تغيير وزير خارجه آمريکا و اختلاف نظر وي با ترامپ در خصوص برجام، گفت: اين تغييرات، تحولات و اخراج ها در دولت آقاي ترامپ تازگي ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، بهرام قاسمي سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان امروز در نشست خبري ضمن آرزوي سالي خوش و پر برکت براي هموطنان و ارتقاي جايگاه ايران در عرصه بين المللي در سال پيش رو، پيرامون تغيير وزير امور خارجه آمريکا و اختلاف نظر وي با ترامپ در خصوص برجام اظهار داشت: اين تغييرات، تحولات و اخراج ها در دولت آقاي ترامپ تازگي ندارد و تاکنون بارها شاهد تغييرات زيادي در آن دولت بوده ايم اما يک مساله داخلي است و براي ما رويکردها و سياست هاي آن ها مهم است و در قبال آن موضع گيري خواهيم کرد.
وي در خصوص مذاکرات ميان آمريکا و کره شمالي گفت: اگر اين مذاکره صورت بگيرد، هر گونه تلاش براي صلح و ثبات جهاني مورد حمايت ايران است ولي در عمل ثابت شده که نميتوان به رويکردها و حرف هاي آمريکا اعتماد کرد.
قاسمي در خصوص سفر ظريف به باکو تصريح کرد: اين سفر، ابتکاري جالب براي کمک به همکاري و همگرايي دولت ها و ملت هاي منطقه است که به تثبيت صلح و ثبات و امنيت منطقه کمک مي کند و اميدواريم در سايه گفتگو بتوانيم به همزيستي مسالمت آميز کشورهاي منطقه کمک کنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: افزايش همکاري هاي سياسي، اقتصادي و امنيتي، روح مذاکرات و گفتگوهاي باکو خواهد بود و فرصت مناسبي براي رايزني آقاي ظريف با ديگر مقامات حاضر است.
قاسمي در خصوص اظهارات جديد ترامپ مبني بر حضور ايران در منطقه اظهار داشت: به نظر آقاي ترامپ در صحبت ها و اظهارات خود دقت لازم را ندارند و اگر صحبت ايشان در خصوص حضور ايران در منطقه بوده است، اين يک امر ذاتي و طبيعي براي ايران است و ما به عنوان يک کشور باثبات، قدرتمند و پيشگام در مبارزه با تروريسم در منطقه به حساب مي آييم.
سخنگوي وزارت امور خارجه يادآور شد: ايران در همه جهان حضور دارد و به عنوان يک کشور متمدن، کهن که آثاري از گذشته خود در جهان هم دارد به حساب مي آيد. جامعه فرهيخته ايران در همه جاي دنيا نقش مثبت خود را ايفاء مي کند.
وي با بيان اينکه ايران با کشورهاي منطقه روابط و مشترکات خود را دارد، بيان کرد: ايران کشوري است که سياست هاي خود را بر پايه کمک به صلح، ثبات و امنيت در ميان کشورهاي منطقه بنا کرده است و هر نوع نگاه ديگري به ايران ناشي از عدم شناخت ايران و منطقه است.
قاسمي در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر اينکه آيا اجلاس آستانه که قرار است در روزهاي آتي برگزار شود، با توجه به اختلاف نظرهاي ايجاد شده ميان ترکيه با دو کشور ديگر در خصوص سوريه مي تواند گامي رو به جلو به حساب آيد، تصريح کرد: قطعا ديدارها و نشست ها مي توانند به عنوان يک گام رو به جلو به حساب آيند. فلسفه گفتگوها و نشست ها، کاهش اختلافات و تنظيم گام هاي مشترک طرف هاي مورد گفتگو خواهد بود.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه يکي از اساسي ترين مباحث اجلاس وزراي خارجه، مقدمه سازي نشست سران سه کشور خواهد بود، افزود: اجلاس روساي جمهور سه کشور قرار است در ماه مي ميلادي و در استانبول ترکيه برگزار شود.
وي گفت: از محورهاي مهم مورد گفتگو در اجلاس وزراي خارجه، تحولات فعلي و آتي سوريه خواهد بود اما بخش عمده و مهم اين نشست تنظيم مقدمات و تدوين برنامه هاي لازم براي اجلاس روساي جمهور سه کشور خواهد بود.
قاسمي پيرامون برگزاري کميسيون مشترک برجام که قرار است در 25 اسفند سال جاري در وين برگزار شود، تصريح کرد: اين کميسيون يک ساز و کاري ميان ما و اعضاي 1+5 است و قطعا نمايندگان ايران نيز حضور خواهند داشت و طبق سنتي که در نشست هاي پيشين بوده و ما نسبت به بدعهدي ها و نقدهاي مکرر طرف هاي مقابل به خصوص آمريکا در اين اجلاس موضع گيري هاي لازم را خواهيم داشت اما بايد منتظر نتايج آن در آينده باشيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص سفر وزير خارجه فرانسه به تهران و مباحثي که در جلسات با مقامات ايراني مطرح شده، تأکيد کرد: سفر انجام شده، سفر خوبي بود و ما با طرف فرانسوي در خصوص زمينه هاي مختلف همکاري هاي دوجانبه بحث و گفتگو کرديم. گفتگوهاي دو طرف صريح و سازنده بود و بحث هاي مخصوصي در خصوص حوزه هاي مختلف ميان ما شکل گرفت که از آن جمله تهيه جدول زمان بندي افزايش همکاري هاي اقتصادي دو جانبه بود.
وي با بيان اينکه ايران و فرانسه دو کشور مهم و تأثيرگذار در عرصه بينالمللي هستند، اظهار داشت: قرار بر اين است که آمد و شدها ميان مقامات ايران و فرانسه ادامه داشته باشد. در هر سه ديدار انجام شده طرف فرانسوي با مقامات ايراني، پاسخ هاي دقيق و روشني به مجموعه ابهامات فرانسوي ها ارائه شد و اميدواريم طرف فرانسوي با پاسخ هايي که دريافت کرده بتواند واقعيات جمهوري اسلامي ايران و منطقه را بهتر از گذشته درک کند.
قاسمي با بيان اينکه مبارزه با تروريسم و ناامني در منطقه از ديگر محورهاي مورد گفتگو ميان طرف هاي ايراني و فرانسوي بود، اظهار داشت: ما نگراني خود را از رفتارهاي آمريکا و برخي از کشورهاي اروپايي در خصوص ارسال تسليحات پيشرفته به منطقه و استفاده از اين سلاح ها عليه مردم مظلوم يمن و ديگر کشورهاي منطقه ابراز کرديم.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: اميدواريم طرف فرانسوي با شنيده هايي که از ديدارهاي خود با مقامات ايراني دارد بتواند با ديدي واقع بينانه، سياست هاي خود را حسب مسائل آينده با کشورهاي منطقه تنظيم کند.
قاسمي در خصوص سفر ظريف به پاکستان تصريح کرد: با طرف فرانسوي در خصوص زمينه هاي مختلف همکاري ميان دو طرف صحبت هاي خوبي را داشتيم. آقاي ظريف مدتهاست که طرح خود را مبني بر مجموعه گفتگوهاي منطقه اي ارائه کردند و ما تصور مي کنيم امنيت توسط يک کشور نمي تواند تأمين شود و سرنوشت همه کشورهاي منطقه به يکديگر گره خورده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: ما آماده هستيم که براي کمک به امنيت و توسعه اقتصادي منطقه هر کمکي را که در توان داريم ارائه کنيم اما اين کار به تنهايي از جانب يک کشور پيش نمي رود و بايد با ديگران هم در اين خصوص همکاري هاي لازم را داشته باشيم و به همين حد احساس مسئوليت داشته باشيم.
وي يادآور شد: متأسفانه هنوز برخي کشورها در منطقه هستند که آمادگي خود را به اين موضوع اعلام نکردند و ما اميدواريم که تمام کشورها به سهم خودشان در راستاي ايجاد زندگي مسالمت آميز و شرايط امن براي منطقه تلاش کنند.
قاسمي با اشاره به اينکه نبايد برخي کشورهاي منطقه در پي خريد امنيت از ديگران و خارج از منطقه باشند، اظهار داشت: تجربه ثابت کرده است که ورود کشورهاي خارج از منطقه نه تنها امنيت ساز نخواهد بود بلکه موجبات گسترش ناامني و رشد گروه هاي افراط گراي تروريستي را منجر خواهد شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه پيرامون تعرض صورت گرفته به سفارت ايران در لندن گفت: در خصوص اين اتفاق ناخوشايند، موضع گيري هاي لازم از سوي ما صورت گرفته است و ما در تهران و لندن، اعتراضات لازم را انجام داديم و در خصوص تأمين امنيت ساختمان سفارت و جان ديپلمات هاي خود در آن کشور هشدارها و تأکيدات خود را ابراز داشته ايم.
وي يادآور شد: اين اتفاق توسط افراد کم شماري انجام گرفت که خوشبختانه نتوانستند وارد ساختمان سفارت شوند و اين غائله پس از ورود پليس و بعد از سه ساعت خاتمه پيدا کرد.
قاسمي افزود: درخواست هاي ما از انگليس همچنان باقي است و اميدواريم که ديگر شاهد چنين اتفاقاتي در آينده نباشيم و البته بايد نسبت به رويکرد خود نيز تجديدنظر هايي داشته باشيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه پيرامون حمله به ساختمان سفارت ايران در شهر بن آلمان تأکيد کرد: اين خبر درست است، پس از تغيير پايتخت از بن به برلين، ساختمان سفارت ايران در شهر بن خالي باقي ماند و نمايندگان ما در کشور آلمان بلافاصله پس از وقوع حادثه وارد ميدان شدند و با پليس ومقامات شهرداري مذاکراتي را انجام دادند.
وي اظهار داشت: اميدواريم با عکس العمل هاي صورت گرفته و با توجه به تفاهم هايي که ميان دو طرف انجام شده اين مسئله فيصله پيدا کند، شايد اين ساختمان خالي مصونيت سياسي نداشته باشيد اما همچنان در مالکيت ايران قرار دارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه پيرامون قرارداد ميان ايران و شرکت هواپيمايي بوئينگ گفت: ما قراردادي با اين شرکت هواپيمايي داريم و آن شرکت متعهد است که طبق اين قرارداد، به همکاري خود با ما ادامه دهد. ما طرف خود را آن شرکت ميدانيم و هر نوع تعامل و رابطهاي که ميان آن شرکت با دولت آمريکا و يا ديگر نهادهاي آن کشور است، به عنوان يک مسئله داخلي به حساب ميآيد و از نظر ما مشکلي براي ادامه همکاري وجود ندارد.
قاسمي ادامه داد: شرکت بوئينگ متعهد به قرارداد خودش است و دولت آمريکا هم طبق ماده 22 برجام موظف است که فروش هواپيماي مسافربري را براي ايران تسهيل کند.
وي در خصوص سفر اخير جهانگيري به عراق افزود: روابط ميان ايران و عراق با توجه به طول مرزهاي دو کشور و اشتراکات بسيار ميان ايران و عراق، روابطي ديرينه و پراهميت است و ما در اين سفر هم ديدارهاي خوبي را با مقامات عراقي داشتيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح کرد: اميدواريم در آينده بتوانيم در شأن ظرفيتهاي دو کشور، سطح همکاريهاي اقتصادي ايران و عراق را افزايش دهيم، چرا که ما ناچار به افزايش تعاملات و مناسبات با همسايههاي خود هستيم.
قاسمي پيرامون روابط ميان ايران و اقليم کردستان عراق گفت: بر اساس تصميماتي که اتخاذ شده، پروازها به شرايط عادي بازگشته و مرزها هم که از قبل باز بوده است و روابط ما با اقليم کردستان، روابطي عادي است.
وي با بيان اينکه ما همکاريها و روابط خود را با اقليم کردستان در چارچوب دولت مرکزي آن کشور انجام ميدهيم، افزود: ما اميدواريم شاهد اقليمي با ثبات و امن باشيم و انتخابات پيشروي عراق هم بسيار خوب و مفيد براي مردم آن کشور رقم بخورد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص روابط ميان ايران و انگليس و نگراني برخي در خصوص توطئههاي آن کشور عليه ايران گفت: ديگر نه انگلستان، دولت سابق توطئهگر و قدرتمند سالهاي دور است و نه ديگر ايران، آن ايران قديمي است که دستخوش برخي تحولات همچون کودتاي ننگين 28 مرداد شود، چرا که ايران امروز کشوري با ثبات، امن و قدرتمند در منطقه است و جاي هيچگونه نگراني از بابت انگليس و توطئههاي آن کشور عليه ملت ايران نيست.
قاسمي اظهار داشت: براي ما مهم استقلال کشور بوده است که با بهاي سنگيني که پرداخت کردهايم، امروز آن را با افتخار به دست آوردهايم و به راحتي آن را از دست نخواهيم داد.
وي پيرامون حمله به محل اقامت سفير ايران در اتريش افزود: در خصوص اصل اين موضوع، موضعگيري لازم بلافاصله انجام شد و ما روز گذشته با سفير اتريش در ايران هم در اين رابطه صحبت کرديم و اين ارتباط و پيگيري در وين هم برقرار است.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: پليس و دولت اتريش با جديت تمام پيگير اين موضوع هستند و اگر اطلاعات بيشتر و بهتري در اين خصوص به دست آورند، حتماً به ما منتقل خواهند کرد، چرا که تاکنون برخي اطلاعات تائيد نشده از سوي منابع امنيتي اتريش وجود دارد که هنوز قابل اعتماد نيست و ما منتظريم در آينده اين مسئله روشن شود.
قاسمي تصريح کرد: دولت اتريش همکاري خوبي را با سفير محترم ايران در اتريش تاکنون داشته و سفير ما هم روز گذشته از سفير نگهباني که در مقابل ساختمان استراحتگاه سفير ايران در وين بود، عيادت کرد و اخلاق و فرهنگ ايران را در سپاسگزاري از آن سرباز به نمايش گذاشت.
وي در خصوص برخي اظهارنظرها از سوي شخصيتهاي عراقي مبني بر مداخله ايران در امور داخلي آن کشور افزود: ادعا و اظهارنظر زياد است و لزومي ندارد ما نسبت به همه آنها واکنشي داشته باشيم و يا به آنها اعتنايي کنيم. ما همواره به دولتهايي که در عراق پس از سال 2003 و با رأي مردم به روي کار آمدهاند، روابط و همکاريهاي خوبي را داشتيم و پس از آن هم با دولتهايي که توسط مردم انتخاب خواهند شد، اين روابط و همکاريها را خواهيم داشت.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه ايران به جد معتقد است که در امور داخلي کشورها نبايد مداخله داشته باشد، گفت: اين قبيل اظهارنظرها کاملاً در خصوص ايران اشتباه است، چرا که ما سياست خارجي مبتني بر حسن همکاري و تعامل با کشورهاي دوست و همسايه خود را در دستور کار داريم.
قاسمي پيرامون انتخاب شهر تبريز به عنوان پايتخت گردشگري جهان اسلام تصريح کرد: اين يک فرصت مناسب براي ايران و تبريز است تا بتوان با استفاده از اين فرصت، در راستاي افزايش گردشگري در کشور بهره برد.
وي ادامه داد: يک ماه پيش افتتاح ملي اين مراسم را با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار کرديم و افتتاح بينالمللي آن هم قرار است در ابتداي ارديبهشت سال آينده و با حضور شخصيتهاي بينالمللي برگزار شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه پيرامون سفر قريبالوقوع رئيسجمهور فرانسه به ايران گفت: هيچ ارتباطي ميان سفر وزير خارجه فرانسه به ايران و سفر رئيسجمهور آن کشور وجود ندارد، چرا که هر دو سفر در دستور کار طرفهاي فرانسوي و ايراني قرار داشته است.
قاسمي اظهار داشت: سفر آقاي لودريان به تهران يک سفر عادي و طبيعي ميان وزراي خارجه کشورها بوده، اما شايد رسانهها با حساسيت بيشتري به آن سفر توجه کردهاند. در زمان لازم که مقدمات سفر رئيسجمهور فرانسه مهيا شود، اطلاعات بيشتري در اختيار رسانهها قرار خواهد گرفت.
[ad_2]
لینک منبع