[ad_1]
پس از کش و قوس های فراوان بالاخره «کمیسیون بورس و اوراق بهادار» آمریکا استارتاپ ترانوس و موسسین آن «الزابت هولمز» و «رامش بالوانی» را در اتهام کلاهبرداری گسترده در زمینه فعالیت های تجاری خود مجرم شناخت.
بنا بر اعلام کمیسیون مذکور مقامات این شرکت در جریان یک کلاهبرداری طولانی مدت و دروغگویی در خصوص تکنولوژی های در اختیار و گردش های مالی کمپانی تحت مدیریتشان توانسته اند بیش از ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه را جذب استارتاپ خود نمایند.
الیزابت هولمز و کمپانی تحت مدیریتش در زمان آغاز کار خود مدعی شدند به فناوری دست یافته اند که می توان به کمک آن و تنها با دریافت یک قطره خون از افراد تعداد قابل توجهی از بیماری های آنها را تشخیص داد. ادعایی که هرگز به صورت علمی و رسمی به اثبات نرسید.
علاوه بر این ها ترانوس برای جلب اعتماد بیشتر سرمایه گذاران خود مدعی شده بود که وزارت دفاع آمریکا از کیت های تست این شرکت به طور گسترده در میادین جنگ و برای مراقبت از سلامتی سربازانش استفاده می کند، در حالی که این مسئله به هیچ وجه صحت نداشت.
همین ترفندها سبب شده بود که ترانوس بتواند در سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد. اما با آغاز افشاگری ها و رسوایی ها به تدریج اوضاع برای این استارتاپ فعال در حوزه سلامت بدتر و بدتر شد، به شکلی که کل درآمد آن در سال گذشته چیزی در حدود ۱۰۰ هزار دلار بوده است.
بنا بر حکم کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا هولمز می بایست جریمه ای ۵۰۰ هزار دلاری را به حساب خزانه دولت واریز نموده و شرکتش نیز ۱۸.۹ میلیون سهم از مجموع سهام خود را به سرمایه گذاران عودت دهد. بنیانگذار این شرکت همچنین تا ۱۰ سال از تصاحب جایگاه های مدیریتی در تمام کمپانی های عمومی محروم شده است.
ضمناً در صورتی که ترانوس اعلام ورشکستگی نماید یا به فروش برسد، الیزابت هولمز نمی تواند مبلغی را بابت واگذاری آن به دست بیاورد، مگر این که قبل از آن ۷۵۰ میلیون دلار به سرمایه گذاران فریب خورده خود پرداخت نماید.
[ad_2]
لینک منبع