[ad_1]
خبرگزاری ایسنا: سوختگی بیماری فقراست؛ این جملهای است که معمولا برای توصیف وضعیت بروز سوختگی از سوی کارشناسان امر به کار برده میشود تا مشخص شود این مناطق بیشتر در معرض خطر سوختگی قرار دارند.
آخرین آمارهایی که درباره میزان موارد سوختگی در ایران اعلام شده، نشان میدهد که سالیانه ۱۸۰ هزار نفر در کشور دچار سوختگی میشوند. از این تعداد ۳۰ هزار نفر در بیمارستانهای سوختگی بستری میشوند و ۳۰۰۰ نفر نیز جان میبازند. علاوه بر این اعلام شده بود که میزان شیوع سوختگی در کشور ۱۰ تا ۱۵ برابر متوسط جهانی است.
دکتر طیب قدیمی - دبیراجرایی کنگره کشوری سوختگی- نیز میگوید: سهم مناطق فقیر در بروز سوختگی به دلیل ناآگاهی و ناایمنی بیشتر از سایر نقاط است؛ البته این موضوع در تمام دنیا وجود دارد و گروههایی که با فقر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دست و پنجه نرم میکنند، بیشتر در معرض این مساله قرار دارند.
قدیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بالا بودن خطر سوختگی در مناطق محروم، اظهار کرد: در تمام دنیا سوختگی بیشتر در قشری ایجاد میشود که از نظر اقتصادی مشکل دارند و از سوختهایی مانند هیزم یا وسایل الکترونیکی ناایمن استفاده میکنند. فقر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میتواند زمینهساز بروز سوختگی باشد. بروز سوختگی در کشورهایی که به سمت ایمنی در استفاده از انرژی حرکت کردهاند، کاهش یافته است. بروز موارد سوختگی سال به سال در ایران رو به کاهش است، اما هنوز نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا بیشتر است.
وی با اشاره به امکان دریافت درمان سوختگی استاندارد در مرحله حاد در ایران، افزود: بعد از درمانهای مرحله حاد، درمانهای جراحی ترمیمی در کشور ما نیز مانند تمام دنیا به خوبی انجام میشود. علاوه بر آن ما نیاز داریم توانبخشی در سوختگی که کاری تیمی است و نیاز به همکاری گروههای مختلف پزشکی دارد، بیش از پیش گسترش پیدا کند و وسعت بیشتری برای مراقبت از عوارض روانی و جسمی سوختگی داشته باشد.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین اضافه کرد: در مناطق حاشیهای شهرهای بزرگ که استفاده از انرژی به صورت سوخت، گازکشی و برق کشی ناایمن است، آتش سوزی میتواند اتفاق افتد؛ به همین دلیل پیشگیری و ایمنسازی در این زمینه نیاز به فرهنگسازی بیشتری دارد و رعایت نکردن آن میتواند آمار بروز سوختگی را افزایش دهد. رسانهها میتوانند در زمینه ایمنی وسایل تامین کننده انرژی تلاش کنند تا به مطالبهای اجتماعی تبدیل شود؛ در این صورت تعداد موارد سوختگی کاهش مییابد و مراقبت از این تعداد کم، با کیفیت بالاتری انجام میشود.
قدیمی با اشاره به تاثیر هزینه درمان سوختگی بر اقتصاد سلامت، تصریح کرد: در حال حاضر هزینه درمان سوختگی در مرحله حاد تحت پوشش بیمه است و وزارت بهداشت از بیماران سوختگی و دچار اختلال روان حمایت میکند. حتی در مواردی جراحیهای ترمیمی نیز بیمه شده است، با این وجود منابع حوزه سلامت در تمام دنیا میزانی مشخص دارد. وقتی بروز یک بیماری کاهش پیدا کند، پوشش و خدمترسانی به افرادی که درگیر آن شدهاند، راحتتر خواهد بود.
[ad_2]
منبع لینک by [author_name]