دنبال کننده ها

۱۳۹۷ فروردین ۶, دوشنبه

مروری بر زندگی لری پیج؛ مردی که گوگل را بنا نهاد

[ad_1]


لری پیج با نام کامل «لارنس ادوارد پیج» 26 مارس سال 1973 میلادی در شهر لنسینگ، مرکز ایالت میشیگان آمریکا، متولد شد. پیج که یک کارآفرین است، در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کرده و در سال 1998 به همراه «سرگی برین» گوگل را تأسیس نموده. شرکت گوگل نیز که ابتدا کار خود را به عنوان یک موتور جست و جو آغاز کرده بود، اندک اندک حوزه فعالیت های خود را گسترش داد و اکنون طیف وسیعی از محصولات و خدمات را ارائه می دهد.


پدر و مادر لری پیج متخصصان کامپیوتر بودند و همین امر از دوران کودکی در شکل گیری علاقه وی به این مبحث تأثیر به سزایی داشته است. لارنس از همان سال های ابتدایی زندگی علاقه وافری به فناوری های نوین نشان می داد و سرانجام در دانشگاه استنفورد مشغول به تحصیل در رشته علوم کامپیوتر شد.


لری پیج و سرگی برین در سال 1998 گوگل را تأسیس کردند


لری پیج در دوران دانشجویی خود با سرگی برین آشنا شد و این دو پس از تأسیس گوگل، تا سال 2001 میلادی به صورت مشترک ریاست کمپانی را بر عهده گرفتند و در این سال، «اریک اشمیت» را به عنوان مدیر اجرایی شرکت برگزیدند. البته در سال 2011 لری پیج دوباره عهده دار سمت مدیریت اجرایی گوگل شد و اشمیت کار خود را در پست ریاست اجرایی هیئت مدیره ادامه داد.


لری پیج همچنین عضو هیئت مدیره گوگل بوده و به مباحث انرژی های تجدیدپذیر و اقدامات بشردوستانه علاقه مند است. از همین رو شاخه خیرخواهانه گوگل تحت عنوان «Google.org» در سال 2004 توسط پیج تأسیس شد که در زمینه تغییرات جوّی و انرژی های تجدیدپذیر فعالیت می کند.


دوران کودکی و زندگی شخصی



لارنس ادوارد پیج در روز 26 مارس سال 1973 از پدر و مادری که هردو تحصیل کرده علوم کامپیوتر بودند، در بخش شرقی شهر لنسینگ ایالت میشیگان آمریکا متولد شد. پدر او کارل پیج از پیشگامان علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی بود و مادرش گلوریا برنامه نویسی کامپیوتر تدریس می کرد.


لری پیج مدرک کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد را در اختیار دارد


خانه کودکی لری پیج پر از مجلات علمی و کامپیوتری بود و این موضوع علاقه وی به فناوری را بیش از پیش تشدید کرد. لارنس همچنین نوآوری و تجارت را دوست داشت و از سن 12 سالگی به فکر تأسیس شرکت خود بود. او در سال 1991 و پس از پایان دوره متوسطه، برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر وارد دانشگاه میشیگان شد.


هم مؤسس گوگل بعد از دریافت مدرک کارشناسی، تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر و در دانشگاه استنفورد ادامه داد و توانست مدرک مذکور را کسب کند. لری پیج دوره دکتری خود را هم در دانشگاه استنفورد آغاز کرد اما به دلیل مشغله کاری، موفق به پایان آن نشد.


سرآغاز گوگل



لری پیج و سرگی برین در سال 1995 ابتدا به عنوان یک پروژه دانشجویی، موتور جست و جویی طراحی کردند که نتایج را بر اساس تعداد بازدید مخاطبین مرتب می کرد؛ چرا که معتقد بودند نتایج پر مخاطب، احتمالاً کاربردی تر بوده اند.


موتور جست و جوی مذکور که در سال 1996 فعال شد، ابتدا «BackRub» نام داشت اما پیج و برین نهایاتاً نام «Google» را با الهام از مفهوم ریاضی «Googol»  (که به عدد 1 با 100 صفر جلوی آن اشاره دارد) برای آن انتخاب کردند که نشانگر هدف اصلی آنها، یعنی طبقه بندی خیل عظیم اطلاعات موجود بر بستر اینترنت است.


موتور جست و جوی گوگل در ابتدا «BackRub» نام داشت


پس از جذب 1 میلیون دلار سرمایه از طریق خانواده، دوستان و سایر سرمایه گذاران، پیج و برین کمپانی گوگل را در سال 1998 راه اندازی کردند. در این میان «اندی بچتولشیم» هم مؤسس «Sun Microsystems» نقش به سزایی در شکل گیری گوگل داشت چرا که به تنهایی 100 هزار دلار سرمایه را در اختیار پیج و برین گذاشت.


از آن زمان تا کنون گوگل همواره محبوب ترین موتور جست و جوی اینترنتی دنیا بوده و روزانه بیش از 5.9 میلیارد سرچ در گوگل (آمار سال 2013) توسط مردم و سازمان ها انجام می شود.


لازم به اشاره است که مقر اصلی گوگل هم اکنون در قلب سیلیکون ولی کالیفرنیا و در منطقه مانتین ویو قرار دارد. همچنین جالب است بدانید که پس از عرضه عمومی سهام گوگل در سال 2004 میلادی، لری پیج و سرگی برین ثروت هنگفتی به دست آوردند و به جمع میلیاردرهای دره سیلیکون پیوستند.


پیشرفت در گوگل و ظهور آلفابت



کمپانی گوگل در سال 2006 سهام محبوب ترین وبسایت اشتراک ویدیوی اینترنتی یعنی «یوتوب» را به قیمت 1.65 میلیارد دلار خریداری کرد و با این کار عملاً بزرگترین مرجع انتشار و تماشای کلیپ های ویدیویی را در اختیار گرفت.


لری پیج در فهرست فوربز سال 2013 هفدهمین شخصیت قدرتمند و سیزدهمین ثروتمند آمریکایی شد


در سپتامبر 2013 لری پیج رتبه 13 ثروتمندترین آمریکایی ها را  در فهرست فوربز از آن خود کرد و یک ماه بعد در جایگاه هفدهم قدرتمندترین افراد مرجع مذکور قرار گرفت. در این مدت لری پیج به عنوان مدیر اجرایی گوگل، در کنار سرگی برین مدیر پروژه های ویژه شرکت و اریک اشمیت رئیس اجرایی هیئت مدیره، عهده دار مدیریت فعالیت های روزمره کمپانی و پیشبرد برنامه ها بود.


پیج و برین در تاریخ 10 آگوست 2015 شرکت جدیدی تحت عنوان «آلفابت» را تأسیس کردند تا یک پله بالاتر از گوگل به مسائل مربوط به این شرکت و سایر زیرمجموعه ها نظارت کند. لری پیج در کمپانی جدید پست مدیریت اجرایی را در اختیار گرفت و ریاست آلفابت نیز به سرگی برین رسید؛ در این بین بالاترین مقام اجرایی گوگل نیز به «ساندار پیچای» اعطا شد.


برخی از پروژه های گوگل تحت رهبری لری پیج



سال 2004: گوگل شبکه اجتماعی «Orkut» را راه اندازی کرد و سرویس «Google Desktop search» را معرفی نمود.


سال 2005: گوگل مپز (نقشه های گوگل)، سرویس Reader، بلاگر موبایل و iGoogle در این سال عرضه شدند.


سال 2006: یوتوب خریداری شد و امکان چت از طریق جیمیل ارائه گردید.


سال 2007: گوگل با چاینا موبایل و Salesforce.com وارد شراکت شد. کمپانی مورد بحث همچنین طی قراردادی نرم افزارهای آموزشی خود را برای هزاران دانش آموز محروم در کشورهای رواندا و کنیا رایگان کرد.


سال 2008: سرویس Google Sites و نسخه جدیدی از Google Earth عرضه شد. همچنین گوگل پلتفرم تجمیع اطلاعات سلامت فردی «Google Health» را معرفی کرد که به دلیل عدم دستیابی به اهداف مورد انتظار، در سال 2011 کنار گذاشته شد.


سال 2009: نسخه مک اپلیکیشن پیکاسا به همراه «Google Latitude» در این سال منتشر شدند. شرکت سرمایه گذاری «Google Ventures» که از کمپانی های نوپا در عرصه تکنولوژی حمایت می کند نیز در همین سال تأسیس شد.


سال 2010: گوگل موتور جست و جوی «Aardvark» و سرویس ادیت عکس آنلاین «Picnik» را خریداری کرد.


تاکسی پرنده خودران



لری پیج به تازگی و در ماه مارس 2018 توانسته با کسب موافقت مقامات کشور نیوزیلند، فرآیند دریافت تأییدیه های لازم برای تاکسی پرنده تمام الکتریکی و خودران خود به اسم «Cora» که توسط شرکت «Kitty Hawk» تولید می شود را آغاز کند.


شرکت مذکور از طریق سرمایه شخصی پیج تأمین مالی شده و پیش از این توانسته پرنده بدون خلبان خود را در آسمان نیوزیلند آزمایش کند. گفتنی است با توجه به علاقه شرکت هایی مانند اوبر، ایرباس و بوئینگ به صنعت تاکسی های هوایی خودران، کیتی هاوک تصمیم دارد نخستین شبکه تجاری تاکسی های خود را تا سال 2021 راه اندازی کند.


افتخارات و جوایز



سال 2002: لری پیج و سرگی برین توسط MIT در لیست 100 نوآور برتر جهان که کمتر از 35 سال سن دارند (موسوم به TR100) قرار گرفتند.


سال 2002: مجمع جهانی اقتصاد عنوان «رهبری برای آینده» را به لارنس ادوارد پیج اعطا کرد.


سال 2004: لری پیج و سرگی برین جایزه مشهور بنیاد مارکونی را از آن خود کردند که تنها به خدمات بسیار ارزشمند در زمینه علم و تکنولوژی اهدا می شود. این دو همچنین به عنوان همکاران بنیاد مذکور در دانشگاه کلمبیا انتخاب گردیدند.




[ad_2]

لینک منبع