دنبال کننده ها

۱۳۹۷ فروردین ۲۱, سه‌شنبه

خبرگزاری آريا - در نشست «بررسي لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري» چه گذشت؟

[ad_1]



در نشست «بررسي لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري» چه گذشت؟

خبرگزاري آريا - لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري عصر دوشنبه 20 فروردين 97 با حضور جمعي از فعالان و صاحب نظران حوزه ارتباطات و رسانه‌ هاي کشور بررسي شد. اولين نشست تخصصي دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه ها در سال 97 با حضور جمعي از فعالان و صاحب نظران حوزه ارتباطات و رسانه‌ هاي کشور با موضوع بررسي سازمان نظام روزنامه‌نگاري در محل سالن اجتماعات اين دفتر برگزار شد.
در ابتداي اين نشست حميد ضيايي پرور مدير کل دفتر مطالعات و برنامه ريزي رسانه ها به عنوان دبير جلسه گزارشي از آخرين وضعيت لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري ارائه کرد.
در ادامه سيد محسن بني هاشمي استاد دانشگاه آزاد در سخناني اظهار کرد: داشتن چنين سازماني براي هر صنف تخصصي يک ضرورت است و به نظر مي رسد در کشور ما با توجه به تعدد منابع و دايره وسيع خبرنگاري، بايد گام به گام پيش برويم.
اين فعال رسانه اي با بيان اينکه متن لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري بايد برآمده از خود روزنامه نگاران و فاقد هر نوع ابهام باشد، گفت: اگر بتوان با نگارندگان اين لايحه به صورت مستمر جلساتي داشت تا حد زيادي مي توان ابهامات موجود را برطرف کند.
امير عباس فتاح زاده مدير مسئول روزنامه "سپيد" ديگر سخنران اين نشست در ادامه اظهار داشت: در لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري، با مقوله اي بنام هيئت نظارت بر مطبوعات مواجه هستيم که از تمام قواي کشور، افرادي را درون خود جاي داده است در حالي که گاهي تصميمات اين هيئت با نظر يک قاضي تغيير مي کند و از اين رو اگر ظرفيت هاي موجود همچون هيئت نظارت بر مطبوعات را تقويت کنيم، مفيدتر خواهد بود.
او با اشاره به چالش هاي جديد فراروي رسانه هاي کشور گفت: از جمله موضوعاتي که اکثر رسانه ها در آينده نزديک با آن روبرو خواهند شد، مباحث مالياتي است که در لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري، هيچ اشاره اي به آن نشده است.
در ادامه محمدرضا راه‌چمني صاحب امتياز روزنامه "اسرار" نيز، در سخناني اظهار داشت: جامعه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران نياز به قانوني دارند که از حقوق شان دفاع کند و البته قانون مطبوعات فعلي تا حدي اين کارکرد را دارد اما اينکه دولت بخواهد، لايحه اي تحت عنوان نظام روزنامه نگاري ارائه کند، بايد کمترين مواجهه با قوانين مشابه موجود را داشته باشد چراکه در غير اين صورت توسط مجلس و شوراي نگهبان رد خواهد شد.
به گفته راه چمني يکي از ايرادات اين لايحه اين است که گفته شده تمام کساني که مي خواهند فعاليت روزنامه‌نگاري کنند حتما بايد عضو سازمان نظام روزنامه‌نگاري باشند در حالي که ممکن است بنده بعنوان مديرمسئول روزنامه، صلاح بدانم از افرادي در تحريريه استفاده کنم که عضو اين سازمان نباشند و اين حق من بعنوان مدير مسئول است.
در ادامه مهدي محسنيان‌راد، از اساتيد ارتباطات هم در سخناني اظهار داشت: لايحه فعلي تنظيم شده براي سازمان نظام روزنامه‌نگاري، نسبت به لايحه اي که در ابتداي کار تنظيم شده بود، بسيار ارتقا يافته اما هنوز جاي کار دارد.
او با بيان اينکه گرفتن نقش ديده باني يا آيينه بودن از رسانه ها که متأسفانه در جامعه ما گاهي ديده مي شود، بسيار خطرناک است، گفت: مواردي که در لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري وجود دارد و ديده باني را از رسانه ها ميگيرد، بايد حذف شوند چون يکي از کارکردهاي اصلي روزنامه نگاري، همين ديده باني قدرت است.
اين استاد دانشگاه، با بيان اينکه پديده انفجار اطلاعات، دنيا را حيرت زده کرده است، گفت: امروزه با جهاني روبرو هستيم که فضاي رسانه اي آن با يک فضاي مقررات زدايي روبرو شده است و بايد اين موضوع را مورد توجه قرار دهيم.
در ادامه شهره ماهي صفت، مديرمسئول هفته نامه "خورشيد وطن" نيز، در سخناني گفت: دولت با وجود همه مشکلاتي که با آن روبرو است بايد تنظيم نهايي لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري را رها کرده و به خود جامعه رسانه‌اي بسپارد.
وي با بيان اينکه دولت نبايد به بحث لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري وارد شود، گفت: اميدوارم دوباره انجمن روزنامه‌نگاران کشور احيا و انجمن‌هاي صنفي خبرنگاري تقويت شوند و در اين صورت ميتوانيم به دولت کمک کنيم.
در ادامه اين نشست، مهدي اسلامي، مشاور کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: حرفه روزنامه‌نگاري در تهيه لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري، با سازمان هاي نظام پزشکي و نظام مهندسي شبيه سازي شده، در حالي که نظارت بر روزنامه نگاران بايد به خودشان سپرده شود.
او با بيان اينکه ابهاماتي در تعاريف لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري وجود دارد و از آن جمله بحث هتک حرمت است، گفت: در بخش هاي مختلف اين لايحه هم بايد با شفافيت عمل کرده و با اين نگاه ويرايش نهايي آن صورت گيرد.
باقر انصاري عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي تهران، در سخناني با تاکيد بر اينکه محدود کردن آزادي مطبوعات به هر نحوي، تاليف فرآيندهايي را براي جامعه به دنبال خواهد داشت اظهار کرد: به رسميت شناختن روزنامه‌نگاري بعنوان يک حرفه نيازمند ورود قانون براي اعطاي مجوز است ضمن اينکه مرزبندي بين لايحه سازمان نظام روزنامه‌نگاري و قانون فعلي مطبوعات بايد مشخص شود.
او با بيان اينکه يکي از موارد بسيار مثبت اين لايحه، رسيدگي به تخلفات احتمالي روزنامه‌نگاري در دادگاه ويژه مطبوعات است، گفت: تا کنون در بسياري موارد به اتهامات خبرنگاران در دادگاه هاي عادي رسيدگي مي شد، اما در لايحه سازمان نظام رسانه اي، رسيدگي به اتهامات روزنامه‌نگاران الزاما بايد در دادگاه مطبوعات صورت گيرد.



[ad_2]

لینک منبع