دنبال کننده ها

۱۳۹۶ تیر ۹, جمعه

«یک بام و دو هوا» در ساختمان المپیک و پارالمپیک برای گرفتن بودجه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1]

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: کمیته ملی پارالمپیک اولین ماه های فعالیت مستقل مالی از کمیته ملی المپیک را سپری می کند. این فعالیت بر اساس قانون ابلاغی سال گذشته رئیس جمهور مبنی بر انتزاع کمیته ملی پارالمپیک از المپیک شکل گرفت اما به رغم نو بودن تا به امروز بدون هیچ مشکل حاد و خاصی پیش رفته است.



کمیته ملی پارالمپیک تا قبل از قانون انتزاع، بر اساس بودجه دریافتی از کمیته ملی المپیک برای امور کارهای خود برنامه ریزی می کرد. در واقع طی ۱۷ سال گذشته بودجه سالیانه این کمیته، در قالب بودجه کمیته ملی المپیک تعریف و تخصیص داده می شد اما قانون ابلاغی رئیس جمهور، بودجه این دو کمیته را مستقل از هم کرد. بر این اساس امسال، اولین سالی است که مسئولان پارالمپیک بودجه مصوب خود را به صورت مستقیم و بدون واسطه از خزانه دولت دریافت می کنند.



۲۳ میلیارد تومان بودجه مصوب دولت برای سال ۹۶ کمیته ملی پارالمپیک است. تا به امروز که سه ماه از سال گذشته، بخشی از این بودجه طی سه مرحله در اختیار مسئولان پارالمپیک قرار گرفته است. یعنی در پایان هر ماه از سوی خزانه دولت یک مرحله واریز بودجه به حساب کمیته ملی پارالمپیک انجام شده است.



 به گفته دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک، تخصیص بودجه این کمیته توسط دولت در سه ماه گذشته به صورت منظم و سر وقت انجام شده آنهم بدون نامه نگاری و رایزنی؛ مسعود اشرفی در گفتگویی که با خبرنگار مهر داشت، در این رابطه گفت: «برای دریافت بودجه در سه ماه گذشته هیچ رایزنی و لابی با دولت نداشتیم. درست در پایان هر ماه بخشی از بودجه خود را دریافت کرده ایم. به همین دلیل با آرامش مالی و بدون دغدغه پیگیر فعالیت های مان هستیم.»



این درحالی است که اوضاع در کمیته ملی المپیک کاملا متفاوت است. دریافتی این کمیته از محل بودجه امسال فقط در حد حساب و کتاب های داخلی کمیته و هزینه های روزمره آن بوده نه تخصیص به فدراسیون ها. بخشی از بودجه سالیانه فدراسیون ها توسط کمیته ملی المپیک تامین می شود اما تنها تخصیصی که این کمیته در سال جاری به فدراسیون ها داشته، از محل بودجه سال ۹۵ بود.



کمیته ملی المپیک بابت ۳۰ درصد از بودجه سال گذشته خود از خزانه دولت طلبکار بود. این طلب در آخرین روزهای سال ۹۵ در اختیار کمیته ملی المپیک قرار گرفت. مسئولان این کمیته هم در همان روزهای ابتدایی امسال، این بودجه را بر اساس جدول گروه بندی فدراسیون ها، میان آنها توزیع کردند.



به گزارش مهر، دو کمیته ملی المپیک و پارالمپیک در یک ساختمان مستقر هستند. کمیته ملی پارالمپیک در اولین سال استقلال مالی بدون هیچ مشکلی - به لحاظ مالی - پیگیر برنامه هایش است اما کمیته ملی المپیک برای دریافت اعتبار از ردیف اصلی بودجه خود با چالش مواجه شده است؛ همین مسئله یعنی اوضاع مالی کاملا متفاوت این دو کمیته حکایت از «یک بام و دو هوا» در ساختمان محل استقرار آنها دارد و البته علامت سوال بزرگی در رابطه با چگونگی فعالیت این دو کمیته ایجاد کرده، به خصوص در بخش خزانه داری و ذی حسابی آنها که مسئولیت اصلی رایزنی برای تسریع تخصیص بودجه را عهده دار هستند.



اصلا بدون توجه به همسایگی کمیته ملی پارالمپیک و اوضاع مالی خوب این کمیته به خاطر دریافت به موقع بودجه، اینکه «چرا کمیته ملی المپیک برای دریافت بودجه مصوب خود با مشکل مواجه شده؟» سوال بزرگی است که مسئولان مربوطه در پاسخ به آن فقط به رایزنی های انجام شده و امید به تخصیص هرچه زودتر اشاره می کنند که تا به امروز هم نتیجه نداشته است!



حتی مطلب اخیر خبرنگار مهر با عنوان «پرداختی صفر کمیته ملی المپیک به فدراسیون ها از محل بودجه ٩٦» هم با واکنش تند و غیرمحترمانه یکی از مسئولان کمیته ملی المپیک همراه بود در حالیکه واقعیت چیزی غیر از این نبود و نیست که فدراسیون ها بودجه ای - از اعتبارات ٩٦ - از کمیته نگرفته اند و به همین دلیل ناراضی و گله مند هستند.



روند کند تخصیص و پرداختی های کمیته ملی المپیک تا چندماه پیش که وضعیت خرانه داری این کمیته به خاطر برخی مسائل - در مطالب متعدد بارها به این مسائل اشاره شده است - در بلاتکلیفی به سر می برد، تا حدی قابل توجیه بود. این بلاتکلیفی البته با انتخاب فهمیه شباک به عنوان سرپرست خزانه داری مرتفع شد اما اینکه "چرا این انتخاب تاثیری در ورود و خروج های مالی کمیته ملی المپیک نداشته است؟" قابل بررسی و پیگیری است.



با این شرایط کاروان ورزش ایران در بازی های کشورهای اسلامی شرکت کرد، دومین کاروان هم تا دو ماه دیگر باید راهی عشق آباد شود تا در بازی های داخل سالن و هنرهای رزمی آسیا شرکت کند و بعد از هم بدون فوت وقت باید اجرای برنامه های حضور در بازی های آسیایی ٢٠١٨ در دستور کار قرار بگیرد البته اگر نتیجه گیری از شرکت در این بازی ها مد نظر است نه فقط صرف حضور و رقابت با کشورهایی که بعضا از حالا درگیر اقدامات آماده سازی هستند.



همه اینها می طلبد از یک طرف کمیته ملی المپیک اقدامات خود را برای دریافت بودجه و شارژ مالی فدراسیون ها موثرتر و جدی تر دنبال کند و از طرفی دولت هم از حالا به فکر حمایت همه جانبه و به خصوص حمایت مالی این مجموعه باشد نه وقتی در آستانه رویدادهای ورزشی بزرگ و تب و تاب حضور در آن قرار گرفت. 



به هر حال همیشه برای بررسی عملکرد کاروان های اعزامی به این رویدادها و به خصوص در بخش بررسی ناکامی ها، توجیه وجود دارد، چه برسد به اینکه پول هم به موقع نرسد.




[ad_2]

منبع لینک by [author_name]