[ad_1]
گوشی آیفون ایکس اپل چند روزی است به دست مشتریان رسیده است. کاربران بعد از مدتها انتظار قادر به استفاده از آیفون 10 شدند. اما آیا این گوشی هزار دلاری ارزش خرید دارد؟
برخی از رسانههای خبری درست بعد از رونمایی آیفونهای سال جدید توانستند یک نمونه از آنها دریافت کرده و به بررسی اولیه بپردازند. آنها نمونههای پیش تولید بوده و به احتمال زیادی تفاوتهای زیادی بین آنها و محصولات تجاری که به صورت مستقیم به دست مشتریان میرسد وجود دارد. شرکت سازنده بعد از معرفی یک محصول، تا پیش از عرضه آن به بازار باز هم بر روی دستگاه کار میکند. با این حال بیشتر افراد از نمونه پیش تولید راضی بودند.
با وجود قابلیتهای فراوان گوشی آیفون ایکس، تنها چیزی که در آن بیش از همه جلب توجه میکند قیمت هزار دلاری محصول است. با یک برآورد ساده میتوان انتظار داشت این محصول بعد از ورود به بازار ایران، در بهترین حالت بین چهار الی پنج میلیون تومان قیمت خواهد داشت. البته در حال حاضر نیز این محصول در بازار کشورمان به قیمتی نجومی به فروش میرسد، قیمتی که باور کردن آن کمی مشکل است!
آیفون ایکس به تازگی به دست کاربران رسیده و تا انتشار بررسیهای تخصصی باید مدت زمان بیشتری را منتظر بمانیم. مطمئنا استفاده از دستگاه در خانه و یا محل کار، خیلی راحتتر از زمانی است که انبوهی از کارمندان اپل به شما خیره شدهاند، پس میتوان از یک روز کامل تجربه کار کردن با گوشی آیفون 10 نتایج جالبی به دست آورد.
طراحی جدید
در طراحی روز گوشی موبایل، باید تا جای ممکن پنل جلویی را با نمایشگر پر کرد و کمتر حاشیهای باید در اطراف صفحه نمایش باقی بماند. گوشی های آیفون همواره در مقایسه با گوشی های اندرویدی دارای حاشیههای زیادی در اطراف نمایشگر خود بودهاند. به عنوان نمونهای بارز میتوان آیفون 7 پلاس را نام برد که محصول سال 2016 است. آنها همچنین اغلب صفحه نمایشهای کوچکی دارند.
تقریبا طی سه سال گذشته هیچ تغییری در سبک طراحی آیفونها رخ نداده بود، اما اپل با معرفی آیفون 10 به یکباره تغییری اساسی در سبک طراحی گوشی آی او اسی خود اعمال کرد.
بهترین بخش این طراحی نمایشگر 5.8 اینچی دستگاه است. طراحی بدون حاشیه سبب شده با وجود بزرگتر بودن نمایشگر آیفون 10 از آیفون 8 پلاس به میزان 0.3 اینچ، ابعاد کلی بدنه آن تنها کمی از آیفون 8 دارای صفحه نمایش 4.7 اینچ بزرگتر باشد.
کاربرانی که دوست دارند از یک گوشی آی او اسی دارای نمایشگر بزرگ استفاده کنند، باید تاب تحمل ابعاد بزرگ مدلهای پلاس که نمایشگر همه آنها 5.5 اینچی است را داشته باشند. اما با خرید گوشی آیفون ایکس اپل نه تنها صفحه نمایشی بزرگتر دریافت خواهید کرد، بلکه دیگر نیازی به حمل یک گوشی بزرگ و سنگین همچون آیفون 8 پلاس 202 گرمی وجود ندارد!
پنل این نمایشگر برای اولین مرتبه در تاریخ آیفون از نوع OLED است؛ این پنل مصرف انرژی کمتری داشته و رنگها را به مراتب بهتر و طبیعیتر نشان میدهد. رزولوشن 1125 در 2436 پیکسل نمایشگر آیفون ایکس نیز از تمامی آیفونهایی که تا امروز دیدهایم بیشتر است. سامسونگ سالهاست که از نمایشگرهای OLED در محصولات خود استفاده میکند و همین موضوع همواره یکی از اصلیترین دلایل برترین گوشی های موبایل آن در مقایسه با آیفونها بوده است.
جنس پنل پشتی این گوشی همانند آیفون 8 و 8 پلاس شیشه است. در اطراف لبهها نیز به جای آلومینیوم (همانند آیفونهای پیشین) از استیل مقاوم استفاده شده است. این فریم فلزی جذابیت خاصی دارد.
طراحی بدون حاشیه به معنی اجبار به حذف دکمه فیزیکی هوم است. در نبود این دکمه، برای بازگشت به صفحه هوم باید انگشتتان را از پایین صفحه به بالا بکشید. همیشه نواری در پایین صفحه نمایش وجود دارد تا کاربر بداند انگشت خود را باید از کدام قسمت به بالا بکشد. برای کاربرانی که سالها است از آیفون استفاده میکنند، عادت به نبود این دکمه حیاتی ممکن است چند روزی زمان ببرد. در دفترچه راهنمای درون جعبه گوشی آیفون ایکس اپل به طور کامل تکنیکهای کار با رابط کاربری ذکر شده است.
اما برخی قسمتها همچون دوربین را نمیتوان به صورت نرم افزاری جایگزین کرد. سایر سنسورها همچون سنسور مجاورت نیز باید الزاما در پنل جلویی قرار داشته باشند. راهکار اپل برای قرار دادن این سنسورها و همچنین دوربین جلویی، اضافه کردن یک بریدگی در بالاترین قسمت نمایشگر است.
بریدگی بالای نمایشگر گوشی آیفون ایکس اپل
طی انتشار یک ویدیو در شبکههای اجتماعی ادعا شد این بخش با رابط کاربری بیشتر اپلیکیشنها تداخل دارد. چون محتوا دقیقا تا بالاترین بخش نمایشگر نشان داده میشود، بخش حاوی سنسورها روی برخی محتواها را میپوشاند.
شنیدن این اخبار برخی کاربران را عصبی کرده بود. جان گروبر (John Gruber) به عنوان یک وبلاگنویس مشهور، مدیر وب سایت Daring Fireball و فردی که او را به عنوان طرفدار اپل میشناسند، این بخش را برای خود آزاردهنده خطاب کرد.
با این حال در بررسیهای اولیه گوشی آیفون ایکس اپل بعد از عرضه آن، تعداد زیادی از کاربران از بیتفاوت بودن نسبت به این بخش صحبت کردند. حتی برخی آن را دوستداشتنی خطاب میکنند! در اطراف این بریدگی، باقیمانده باتری، ساعت و همچنین سیگنال شبکه موبایل و وای فای نشان داده میشود. در حال طبیعی، ویدیوها و عکسها تا این بخش کشیده نمیشوند، مگر برای بزرگنمایی دو مرتبه بر روی آنها ضربه بزنید.
در بیشتر مواقع وجود این بخش در بالای نمایشگر به هیچ عنوان احساس نمیشود. حتی در زمان مرور فیدهای توییتر و فیس بوک، این بریدگی ظاهر جالبی به رابط کاربری میبخشد. با این حال، این ادعاهایی شخصی است. توصیه میکنیم اگر بعد از معرفی آیفون 10 به خاطر بریدگی بالای نمایشگر آن کمی دودل شده و تصور میکنید ممکن است این بخش شما را دلزده کند، حتما پیش از خرید گوشی آیفون ایکس اپل کمی با آن از نزدیک کار کنید.
نیاز به توسعه مجدد اپلیکیشنهای iOS
استفاده از نمایشگری بزرگتر با رزولوشنی بالاتر در گوشی آیفون ایکس اپل مشکلات خود را نیز تاکنون داشته است. البته رفع این مشکلات بسیار ساده بوده و تنها به زمان نیاز دارد. حین کار کردن با بیشتر نرم افزارها، به خاطر عدم بهینهسای آنها برای صفحه نمایش آیفون 10، نواری سیاه رنگ در بالاترین و پایینترین قسمت نشان داده میشود تا بلکه نسبت ابعاد تصویر آیفونهای پیشین تداعی شود.
این ظاهر به هیچ عنوان قابل قبول نیست. متاسفانه این مشکل حتی در برخی از اپلیکیشنهای پیشفرض نصب شده بر روی گوشی نیز دیده میشود. امیدواریم اپل هر چه زودتر حداقل تمامی اپلیکیشنهای پیشفرض سیستم عامل آی او اس را بهینهسازی کند، چرا که عادت کردن توسعهدهندگان به نمایشگر خاص آیفون 10 و همچنین بهینهسازی نرم افزارهای پیشین مطمئنا چند ماهی زمان خواهد برد.
فیس آیدی، سیستم امنیتی تکنولوژیک و قدرتمند اپل
انتظار میرفت همانند تمامی دستگاههای دارای طراحی بدون حاشیه، بعد از حذف دکمه فیزیکی هوم، حسگر اثر انگشت به پنل پشتی منتقل شود. اما اپل در آیفون 10 به طور کامل قید تاچ آیدی را زد و یک سیستم تشخیص چهره سه بعدی بسیار پیشرفته را در آن به کار برد. این سیستم فیس آیدی نام داشته و به کمک دوربین TrueDepth و چند سنسور دیگر، با خطای یک در یک میلیون (به ادعای اپل) چهره کاربر را تشخیص میدهد و قفل گوشی را باز میکند.
بعد از بریدگی بالای نمایشگر، یکی دیگر از نگرانیهای کاربران درباره گوشی آیفون ایکس اپل امکان تکیه به این سد امنیتی است؛ آیا فیس آیدی در تاریکی کار میکند؟ آیا امنیت آن تضمین شده است؟ آیا شخص دیگری میتواند به جای ما با چهره خود قفل گوشی را باز کند؟ آیا ممکن است فیس آیدی چهره ما را تشخیص نداده و دستگاه غیر قابل استفاده بشود؟
در گوشی های دارای حسگر اثر انگشت میتوان تا بیش از پنج اثر انگشت را به دستگاه معرفی کرد. در صورت عدم امکان استفاده از هر یک از انگشتها به دلایل مختلف همچون بریدگی و زخم شدن میتوان دیگری را جایگزین کرد. اما آیا حین استفاده از چهره برای باز کردن گوشی که برای هر فرد منحصربهفرد است نیز میتوان راهکاری پیدا کرد؟
اپل بعد از ادعای درصد خطای یک در یک میلیون فیس آیدی اعلام کرد این سیستم امنیتی قادر به تشخیص شبیهترین دوقلوها است و امکان گول زدن آن وجود ندارد. در بررسی اولیه گوشی آیفون ایکس اپل عملکرد فیس آیدی بسیار عالی بود و توانست در نور زیاد بیرون، نور عادی محیطی سربسته و حتی در زمان عدم وجود نور کافی خیلی سریع قفل گوشی را باز کند. درصد خطای آن تنها با گذر زمان و انتشار بررسیهای تخصصی بیشتر مشخص خواهد شد.
در یک تست جالب از یک جفت دو قلو خواسته شد برای تست فیس آیدی گوشی آیفون ایکس اپل کمک کنند. آنها ادعا میکردند حتی برخی از اعضای خانوادهشان قادر به تشخیص این دو از یکدیگر به دلیل شباهت بسیار زیادشان نیستند. با این حال حین تنظیم صورت یکی از آنها بر روی فیس آیدی، دیگری نتوانست قفل گوشی را باز کند. یعنی فیس آیدی با دقتی که چشم ما قادر به تشخیص آن نیست میتواند از صورت کاربر نقشهای سه بعدی تهیه کرده و بعدها برای شناسایی با آن تطبیق بدهد.
یکی از نکات جالب فیس آیدی، انطباقپذیری آن است. حین استفاده از سیستمی همچون اسکنر عنبیه چشم سامسونگ، از کاربر خواسته میشود عینک خود را بردارد، در حالی که فیس آیدی در صورت داشتن کلاه و عینک و یا حتی روییدن ریش بر روی صورت کاربر قادر به تشخیص صحیح است.
در یک تست، یک فرد دارای ریش تقریبا بلند صورت خود را به فیس آیدی گوشی آیفون ایکس اپل شناساند و سپس ریشش را تراشید. حین تلاش برای باز کردن قفل گوشی، این سیستم امنیتی مشکوک شد! برای احراز هویت، این کاربر مجبور شد پسورد عددی تعیین شده از قبل را دو مرتبه وارد کند. همین یک دفعه کافی بود. از دفعات بعد، فیس آیدی این چهره را تشخیص داد و نیاز نبود تا مجددا با چهره جدید آن را تنظیم کنیم.
سایر قسمتهای گوشی آیفون 10 اپل
هنوز سوالهای زیادی درباره این آیفون افسانهای بدون جواب باقی مانده است. پایداری دقت فیس آیدی با گذر زمان، تست دوام باتری و نحوه پیش رفتن توسعهدهندگان برای انطباق با نمایشگر جدید باید هر چه زودتر مشخص شود. دلیل نیاز به تحقیق زیاد پیش از خرید آیفون 10 در مقایسه با سایر محصولات، قیمت نجومی آن است. این اولین مرتبهای است که یک گوشی هوشمند (عادی و نه لوکس) به قیمت هزار دلار فروخته میشود.
[ad_2]
لینک منبع