[ad_1]
اشکال هندسی در گرافیک
مقدمه:
ساده ترین تعریف، سطح شکلی است که دارای دو بعد طول و عرض میباشد. هر وقت نقطه از یک جهت رشد نموده و حرکت کند، خط ایجاد میشود.
حال اگر همان نقطه از تمام جهات رشد نماید، سطح ایجاد میشود. در تعریف دیگر میتوانیم بگوییم که سه نقطه در سه فاصله مرتبط باهم مطرح شوند، فضایی را مشخص میکنند که بصورت سطح نامرئی قابل درک
می باشد. بنابراین برای ایجاد سطح، وجود حداقل سه نقطه الزامیست.
وجود سه نقطه در فضا و ارتباطآنها با یکدیگر اولین و ساده ترین سطح دو بعدی یعنی مثلث را به و جود میآورد. با کمک مثلث میتوان به دیگر سطوح هندسی مانند مربع، مستطیل، ذوزنقه، متوازی الاضلاع، لوزی و….
دست یافت.
سطوح نیز مانند خط و نقطه از حالتهای گوناگون بوجود میآیند. به عنوان مثال هرگاه دو خط موازی در فاصلهای نسبت بههم قرار گیرند، فضای شکل گرفته بینآنها معرف یک سطح است.
سطحهای هندسی:
- سطوح هندسی عبارتند از مثلث، مربع، دایره، مستطیل،ذوزنقه، متوازی الاضلاع، بیضی و سایر اشکال هندسی. سطوح اصلی هندسی (مثلث، مربع، دایره) میباشند.
- سطوح غیر هندسی نیز شامل کلیه سطوح هستند که شکل منظمی نداشته و معمولاً از قاعده خاصی پیروی نمیکنند. مانند طبیعت دور و اطراف ما که دارای کلیه سطوح میباشند.
سطوح هندسی و مفاهیم آن ها:
دایره:
دایره شکل کاملی است. نماد حرکت جاودانه و چرخش مداوم و مستمر در طبیعت که بیانگر آمد و شد شب و روز، هفته ها، ماه ها، فصلها و سالها میباشد. دایره نماد نرمی، لطافت، سیال بودن، رونگرایی، آرامش،معنویت و آن جهانی بودن میباشد. در هنر ایرانی به نمونههای زیادی برخورد میکنیم که هنرمند از کادر یا ترکیب بندیهای دایره استفاده کرده است. دایره در تمام حالات دارای تعادل میباشد.
مربع:
یکی از شکلهای پایه در هندسه است که متشکل از چهار زاویه و چهار ضلع مساوی و موازی است. مربع نماد صلابت، استواری و سکون است و میل به عدم تغییر وضعیت در او وجود دارد. همچنین مربع مظهر قدرت زمین
و از زیباترین اشکال هندسی است.
مثلث: (متوازی الاضلاع):
هنگامی که این شکل بر قاعده خود قرار میگیرد، از پایدارترین اشکال هندسی است و مثل یک کوه استوار به نظر میرسد. اما در مقابل چنانچه بر رأس خود قرار گیرد حالتی کاملاً ناپایدار و متزلزل دارد. مثلث به خاطر
زوایای تندی که دارد، حالتی تهاجمی و جهتدار دارد.
لوزی:
لوزی متوازی الاضلاعی است که چهار ضلع آن باهم دو به دو موازی و مساوی هستند. در لوزی قطرها برهم عمودند و نیمساز زوایای داخلی خود میباشند. لوزی دارای دو محور تقارن میباشد و از دو مثلث بوجود میآید.
ذوزنقه:
ذوزنقه دارای چهار ضلع است که دو ضلع آن باهم موازی هستند. دو ضلع موازی ذوزنقه را قاعده و دو ضلع غیر موازی آنرا ساق میگویند. ذوزنقه از ترکیب یک مربع و دو مثلث بوجود میآید.
بیضی:
برای رسم بیضی با قطرهای مشخص، ابتدا دو دایره متحدالمرکز، یکی به اندازه قطر بزرگ بیضی و دیگری به اندازه کوچک بیضی رسم میکنیم. یکی از دو دایره را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده از مرکز به نقاط تقسیم روی محیط دایره وصل میکنیم. ادامه دهید تا محیط هر دو دایره را قطع کنند. حال از نقاط روی محیط دایره بزرگتر، خط عمود از نقاط روی دایره کوچتر خط افقی رسم میکنیم تا خطوط یکدیگر را قطع کنند.
مواردی که در بالا توضیح داده شد مواردی بسیار ساده و ملموس هستند ولی از جمله نکاتی هستند که در تعیین هویت برند و برندسازی نقش بسازی دارند و مورد بررسی و بحث قرار میگیرند، اگر برای بررسی و
شناخت هویت برند مجموعه و خدمت خود، سوالی داشتید مشاوران ما برای پاسخگویی حاضرند.
[ad_2]
لینک منبع