دنبال کننده ها

۱۳۹۶ دی ۱۱, دوشنبه

سبک یادگیری چیست؟ | انواع روش مطالعه و یادگیری

[ad_1]

هر فرد برای یادگیری به سبک و سیاق های متفاوتی رو می‌آورد و روشی را انتخاب می‌کند که مؤثرتر است. برخی افراد به این نتیجه می‌رسند که یک سبک یادگیری غالب دارند، و این در حالیست که برخی دیگر در شرایط مختلف باید به سبک های یادگیری متفاوتی متوسل شوند. نمی‌توان پاسخ مناسبی برای این پرسش یافت که کدام یک از سبک های یادگیری برای شما بهترین گزینه است. با این حال اگر به این درک برسید که کدام یک از سبک های یادگیری برای شما مفید و کارساز است، می‌توانید با به کارگیری یک سری ترفند و تکنیک اصولی کیفیت و سرعت یادگیری خود را ارتقا دهید.


٧ سبک یادگیری کلیدی و مهم عبارتند از:


۱. دیداری (تجسم فضایی) – یادگیری از طریق تصاویر و درک پدیده های بصری


۲. شنیداری – یادگیری از طریق گوش فرا دادن به صدا و موسیقی


۳. شفاهی (کلامی) – یادگیری از طریق سخن گفتن و نوشتن


۴. جنبشی (لمسی) – یادگیری از طریق لمس کردن، تمرینات عملی و تحرک داشتن


۵. استدلالی (ریاضی) – یادگیری از طریق منطق و دلیل آوردن، قاعده و قانون تعریف کردن و استدلال نمودن


۶. جمعی (برون فردی) – یادگیری گروهی را ترجیح می‌دهند و از کار کردن با سایرین لذت می‌برند.


۷. انزواطلبی (درون فردی) – ترجیح می‌دهند خودشان به تنهایی و به دور از جمع مطالب را مطالعه کرده و یاد بگیرند.


در ادامه نگاهی عمیق تر به این سبک های یادگیری خواهیم داشت. با آژانس دیجیتال مارکتینگ رسپیناتک همراه باشید:


سبک یادگیری دیداری


سبک یادگیری دیداری



اگر شما درس هایی را ترجیح می‌دهید که به صورت تصویری آموزش داده می‌شوند، این احتمال وجود دارد که شما در زمره افرادی با سبک یادگیری دیداری باشید، که البته شمار کثیری از مردم در این دسته قرار می‌گیرند. این افراد برای کسب اطلاعات و یادگیری بهتر به تصویر، ویدئو، نمودار و کتاب نیاز دارند.

زمانی که اطلاعات از طریق ویدئو پروژکتور، تخته وایتبرد و حتی یک تکه کاغذ در پیش چشم این افراد به تصویر کشیده می‌شود، قدرت یادگیری آن ها به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد. آنها تمایل شدیدی به برداشتن یادداشت های مفصل و با جزئیات فراوان دارند و زمان زیادی را صرف مرور کردن اطلاعات مندرج در کتب درسی می‌کنند. هنگامی‌که می‌خواهند موضوعی را درک کرده یا مطلبی را به خاطر سپارند، شروع به کشیدن تصویر و رسم کردن نمودار می‌کنند. اگر شما هم یک یادگیرنده دیداری هستید، بدون تردید استفاده از تصویر، عکس، رنگ، نمودار و سایر پدیده های بصری در یادداشت برداری، آماده شدن برای امتحان و روند مطالعه شما بسیار مؤثر و کارساز خواهد بود. سعی کنید در صورت امکان به جای متن از عکس استفاده کنید. برای درک بهتر مفاهیم برای خود دیاگرام و نمودار رسم کرده یا برای به خاطر سپردن مراحل مهم و ارتباط های کلیدی یک سناریوی تصویری طراحی نمایید.


سبک یادگیری شنیداری


یادگیری شنیداری



افرادی که در این دسته قرار می‌گیرند برای یادگیری و درک بهتر مطالب گوش دادن به کنفرانس ها، سخنرانی ها، صدای ضبط شده و روش هایی از این دست را ترجیح می‌دهند. یادگیرنده های دیداری بیشتر به دنبال خواندن کتاب و تماشای ویدئو هستند و یادگیرنده های شنیداری نسبت به حاضر شدن در کنفرانس ها و گوش دادن به نوار ضبط شده کتاب علاقه بیشتری نشان می‌دهند. این افراد در زمینه تشخیص صدا و موسیقی استعداد قابلی دارند. آن ها می‌توانند به زیبایی آواز سر دهند، شیفته موسیقی بوده و می‌توانند با هنرمندی هر چه تمام آلات موسیقی را بنوازند و صداهای مختلف را از هم تشخیص دهند.

اگر شما هم یک یادگیرنده شنیداری هستید، بی شک گنجادن ادوات صوتی، تکنیک های شنیداری، صدا، شعر یا موسیقی می‌تواند تأثیر بسزایی در روند مطالعه و یادگیری شما  داشته باشد. برای بهتر مجسم کردن فرآیندها و سیستم ها می‌توانید از موسیقی یا فایل های صوتی بهره بگیرید. به عنوان مثال در حین مطالعه در خصوص روند پرواز گوش دادن به صدای هواپیما می‌تواند فرآیند یادگیری این افراد را تسریع کند. استفاده از موسیقی، شعر، آهنگ و تکنیک های موسیقی می‌تواند شما را در به خاطر سپردن و از بر کردن مطالب یاری کند.


اطلاعاتی که قرار است یاد بگیرید را جایگزین اشعار محبوبتان کنید، این یک راهکار بسیار مفید و قدرتمند برای یادگیرنده های شنیداری به شمار می‌رود، آنها با تکیه بر این تکنیک می‌توانند حجم عظیمی‌ از اطلاعات را حفظ کرده و دیگر هیچ گاه مطلبی را از یاد نبرند.


سبک یادگیری شفاهی


یادگیری شفاهی



یادگیری شفاهی هم شامل سخن گفتن می‌شود هم نوشتن. آنها در بیان احساسات خود و به رشته تحریر در آوردن آن مهارت بسیار دارند. این افراد شیفته خواندن و نوشتن بوده و از گوش دادن به موسیقی و ترانه، تلفظ کلمات دشوار و اشعار سفید لذت می‌برند. آنها دامنه لغات وسیعی داشته، به پیدا کردن معنا و مفهوم واژگان علاقه نشان داده و می‌توانند به آسانی کلمات جدیدی را به دایره لغات خود اضافه کنند. یادگیرنده های شفاهی باید به تکنیک هایی روی آورند که هر دو مهارت تکلم کردن و نوشتن را در بر می‌گیرند. با صدای بلند مرور کردن مطالب درسی از جمله روش هایی است که به خاطر سپردن اطلاعات را برای چنین افرادی تسهیل می‌کند.

تکنیک های لغت محوری از قبیل نمایشنامه نویسی و اخبارگونه خواندن مطالب، در زمره استراتژی های موفقی است که ذهن یادگیرنده های شفاهی را تقویت کرده و آن ها را در به یاد آوردن مطالب یاری می‌کنند. یک ترفند بسیار مفید و کارآمد که به این افراد کمک می‌کند تا لیست ها و توالی ها را از بر کنند، روش مخفف سازی است. در این روش حرف اول کلمات را به هم متصل کرده و کلمه حاصل را حفظ می‌کنند.


سبک یادگیری جنبشی


یادگیری جنبشی



این دسته از افراد زمانی که خود دست به کار شده و از طریق تمرینات عملی و تحرک جسمی نسبت به کسب اطلاعات اقدام می‌کنند، بهترین نتیجه را می‌بینند؛ آن ها باید همه چیز را خودشان تجربه کنند. به عنوان مثال اگر قصد دارند در کلاس های تعمیر اتومبیل شرکت کنند، نشستن و گوش دادن به سخنان آموزگار و یا خواندن کتابی در باب نحوه عملکرد اتومبیل ها کمک چندانی به آنها نخواهد کرد، در عوض می‌بایست از نزدیک اتومبیل را لمس کنند و در حین یادگیری تمام مراحل را شخصاً انجام دهند. یادگیرنده های جنبشی در کلاس های عملی و آزمایشگاه ها بی نظیرند و حسابی می‌درخشند. اگر شما نیز از این دست افراد هستید، تحرک جسمی، تمرینات عملی و از نزدیک لمس کردن اشیا را از قلم نیندازید، چرا که این روش ها کمک شایان ذکری به روند یادگیری و مطالعات شما خواهد داشت. پس اگر به سرتان زد که به کلاس های قایقرانی بروید، جزوه ها و دفترچه راهنما را به دقت مطالعه کنید اما بیشتر زمان خود را بر روی قایق و انجام تمرین عملی مراحل و تکنیک های قایقرانی سپری کنید.

سبک یادگیری استدلالی


یادگیری استدلالی



افرادی که استعداد فوق العاده ای در ریاضی داشته و مهارت های منحصر به فرد و قابل تحسینی در تجزیه و تحلیل وقایع و استدلال آوردن از خود نشان می‌دهند، در این دسته بندی جا می‌گیرند. آنها خیلی سریع به وجود الگوها پی می‌برند و توانایی شگرفی در ارتباط برقرار کردن میان اطلاعاتی دارند که از نقطه نظر سایرین کاملاً بی ربط به هم می‌باشد. یادگیرنده های استدلال گرا برای به خاطر سپردن مطالب در وهله نخست اطلاعات را طبقه بندی کرده و سازمان می‌دهند، سپس به کشف ارتباط میان آن ها می‌پردازند. اگر می‌خواهید قدرت یادگیری خود را به اوج رسانید، باید در پی مفهوم و منطقی باشید که در دل مطلبی که می‌خوانید پنهان شده است. به از بر کردن مطالب بسنده نکنید، ارتباط میان موضوعات را پیدا کرده و اطمینان یابید که تمام جزئیات را درک کرده اید. برای پی بردن به ارتباط میان بخش های مختلف یک سیستم می‌بایست سیستماتیک فکر کنید. از این طریق شما می‌توانید به کنه مطلب پی برده و تصویر بزرگتری را در پس ذهن خود مجسم کنید و در عین حال هر یک از اجزای مهم مطلب را به نحو احسنت درک خواهید کرد.

سبک یادگیری جمعی


یادگیری جمعی



مهارت های شفاهی و نوشتاری این افراد عالی است. آن ها بی هیچ مشکلی با دیگران، ارتباط برقرار کرده و صحبت می‌کنند و به راحتی دیدگاه و نقطه نظرات سایرین را درک می‌کنند. اگر از بیان ایده های خود در جمع ابایی ندارید، به حل دسته جمعی مسائل اعتقاد داشته و روی هم رفته از کار کردن با دیگران لذت می‌برید، به احتمال قوی شما در زمره یادگیرنده های اجتماعی هستید. در این صورت باید به دنبال فرصت هایی برای مطالعه با سایر دوستانتان باشید. اگر در کلاستان خبری از گروه بندی دانش آموزان نیست، خودتان دست به کار شده و یک گروه تشکیل دهید.

سبک یادگیری انزوا طلبانه


یادگیری انزوا طلبانه



این افراد ترجیح می‌دهند در محیط های خلوت و به تنهایی کار خود را پیش ببرند. آن ها برای حل مسائل و مطالعه کردن به دیگران متکی نیستند. یادگیرنده های انزواطلب هر از گاهی روش ها و مراحل یادگیری خود را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا از نفاط ضعف و قوت خود آگاه شوند. آنها تنهایی کار کردن را بیشتر دوست  دارند، ممکن است ساعت ها زمان صرف حل کردن یک مسئله دشوار و پیچیده کنند اما به این راحتی برای کمک گرفتن سر وقت دیگران نمی‌روند. با این حال سبک یادگیری انزواطلبانه می‌تواند روش بسیار مفید و مؤثری برای دانش آموزان باشد.

اگر می‌خواهید از وقت مطالعه خود بیشترین استفاده را ببرید، پیش از هر چیز می‌بایست سبک یادگیری منحصر به خود را کشف کنید.




[ad_2]

لینک منبع