[ad_1]
تاریخ و زمان بازی برگشت دربی ۸۶ در اسفند ماه ،چهار برد متوالی استقلال ، بهترین برد استقلال ، تاریخ بازی استقلال و پرسپولیس ۹۶-۹۷ ، آمار بازی امروز استقلال و پرسپولیس ، استقلال ۴ پرسپولیس ۱ ، آخرین برد استقلال مقابل پرسپولیس چه سالی بود ، آمار بازی استقلال و پرسپولیس دربی ۸۱
نوبت به دربی ۸۶ رسید، آخرین دیدار لیگ برتری دو تیم استقلال و پرسپولیس در سال ۹۶ ، (پنجشنبه) ۱۰ اسفند در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.
پنجشنبه ۱۰ اسفند ۹۶ ، هفته بیست و پنجم لیگ برتر
استقلال تهران- پرسپولیس تهران
ورزشگاه آزادی تهران – ساعت ۱۵:۴۵
این دیدار علاوه بر حساسیتهای همیشگی مصاف این دو حریف سنتی، یک ویژگی دیگر هم خواهد داشت. پرسپولیس این فرصت را دارد که در پایان بازی، قهرمانی در این دوره لیگ برتر را جشن بگیرد. استقلال هم اهداف خاص خودش را در این نبرد تاریخی دنبال خواهد کرد.
وضعیت جدول لیگ برتر به این صورت است که پرسپولیس با ۵۷ امتیاز در صدر قرار دارد و استقلال با ۱۹ امتیاز کمتر در رده سوم دیده می شود. ذوب آهن ۴۱ امتیازی هم در بین این دو تیم قرار گرفته است.
پرسپولیس اگر در دربی برنده شود می تواند شش هفته مانده به پایان لیگ قهرمان شود. قرمزها علاوه بر جشن گرفتن پیروزی مقابل حریف دیرینه و زودهنگامترین قهرمانی تاریخ لیگ میتوانند در یک سال دو بار قهرمانی لیگ را جشن بگیرند.
دقایقی قبل از این بازی دیدار مهم پارس جنوبی- ذوبآهن هم آغاز خواهد شد. ذوب آهن اگر در آن بازی مساوی کند، پرسپولیس با یک مساوی هم قهرمان می شود. باخت ذوبآهن در جم موجب خواهد شد که پرسپولیس قبل از سوت پایان دربی از قهرمانی خود مطمئن شود.
اهداف پرسپولیس
همانطور که گفته شد پرسپولیس با برد در دربی می تواند به چندین هدف برسد، پیروزی رفت و برگشت مقابل استقلال، زودهنگامترین قهرمانی در لیگ برتر، کسب دو قهرمانی در یک سال. پرسپولیس همچنین با برد در دیدار پنجشنبه خواهد توانست به سمت ثبت بیشترین اختلاف با تیم دوم، بیشترین اختلاف با استقلال و کسب بیشترین امتیاز در تاریخ لیگ هم حرکت کند. اگر بازی با ذوبآهن مساوی شود قرمزها با یک تساوی هم به بخشی از اهداف خود می رسند.
اهداف استقلال
انتقام بازی رفت می تواند برای استقلال هم دستاوردهای زیادی دارد. استقلال به همراه چهار تیم دیگر در جدول ۳۸ امتیازیاند، این پنج تیم به همراه ذوبآهن برای کسب سهمیه آسیایی رقابت نزدیکی دارند. سه امتیاز بازی پنجشنبه استقلال را به هدفش که همان قرار گرفتن در رده دوم یا سوم است نزدیک میکند. از طرفی برد در دربی برای استقلال ارزشهای دیگری نیز دارد. اگر ذوبآهن بازی خود را برده باشد برد استقلال و یا تساوی دربی، قهرمانی پرسپولیس را به تعویق می اندازد. هواداران پرسپولیس دوست دارند پس از دربی جشن قهرمانی بگیرند و در یک سال دو. بار قهرمان شوند و استقلال حالا میتواند این برنامه را خراب کند. در آنسو اگر ذوب آهن در جم ببازد و پرسپولیس با شکست در دربی هم به قهرمانی برسد استقلال با برد در دیدار پنجشنبه میتواند قهرمانی رقیب دیرینهاش را تلخ کند. استقلال در دهه ۹۰ بیلان خوبی در دربی نداشته و انگیزه زیادی دارد که این رکورد را ترمیم کند.
انتظار بازی با کیفیت
استقلال با آمدن وینفرد شفر پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است. این تیم حالا یک تیم بالای جدولی است. استقلال کیفیت خود را در آسیا هم نشان داد و قطعا آن تیم بازی رفت نخواهد بود. پرسپولیس هم که در این فصل قدرت بدون رقیب فوتبال ایران بوده و از هر دو تیم انتظار می رود با توجه به بازیهای اخیرشان نمایش خوبی داشته باشند.
پرسپولیسیها به خوبی می دانند که فاصله شان در جدول تضمین کننده پیروزیشان نیست. در تاریخ ۴۹ ساله دربی ثابت شده هرگز شرایط جدول نتیجه این دیدار سنتی را رقم نمیزند. در تاریخ هرگز تیمی که در جدول حداقل هشت امتیاز بیشتر از رقیبش داشته برنده نشده است.( در بازی رفت فاصله دو تیم ۸ امتیاز بود)
پرسپولیس در شرایطی با ۱۹ امتیاز اختلاف نسبت به استقلال پای به این میدان می گذارد که در تاریخ دربی نهایتا با اختلافی ۱۶ امتیازی برگزار شده است. دوبار دربی با اختلاف ۱۶ امتیاز انجام شده که تیم پایینتر در جدول یک بار پیروز شده است و یک بار هم کار دو تیم به تساوی کشیدهاست.
این بازی در حضور جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا برگزار خواهد شد و قطعا این موضوع هم میتواند انگیزه مضاعف به بازیکنان دو تیم بدهد.
ترکیب دو تیم
پرسپولیس برای بازی فردا بازیکن مصدوم یا محرومی ندارد و احتمالا با ترکیب علیرضا بیرانوند، جلال حسینی، شجاع خلیل زاده، محمد انصاری، حسین ماهینی، کمال کامیابینیا، محسن ربیع خواه، فرشاد احمدزاده، وحید امیری، علی علیپور و گادوین منشا به میدان می رود. برانکو نیمکت قابل اتکایی هم دارد و می تواند روی بشار رسن، محسن مسلمان، سیامک نعمتی، احمد نوراللهی و صادق محرمی هم حساب کند. سرمربی پرسپولیس عنوان کرده برای بازی پنجشنبه سورپرایز هم دارد. شاید سورپرایز برانکو اعتماد دوباره به محسن مسلمان باشد.
استقلال که در این بازی میزبان است چندین غایب دارد. غایب بزرگ آبیها حسین حسینی، دروازهبان این تیم است که در بازی با فولاد سه اخطاره شد و حالا جای خود را به مهدی رحمتی داده است. مهدی قائدی، لئوناردو پادوانی و پژمان منتظری هم مصدوماند. بهنام برزای هم احتمالا به دلیل آسیبدیدگی به بازی نمیرسد. امید نورافکن اما آماده شده است. در غیاب این مصدومان مجید حسینی، روزبه چشمی، امید نورافکن و وریا غفوری مدافعان استقلال خواهند بود. در خط میانی داریوش شجاعیان، فرشید باقری، امید ابراهیمی، سرور جپاروف و محسن کریمی قرار می گیرند. مامه تیام مهاجم سنگالی استقلال هم تک مهاجم این تیم خواهد بود. همه نگاهها به تیام خواهد بود که مانند دو بازی قبلی بدرخشد. جابر انصاری، خسرو حیدری و علی قربانی هم گزینه های دیگر استقلال خواهند بود.
آمار ویژه:
*دربی ۸۵ ( بازی رفت دو تیم) پس از ۴۱ سال با دو سرمربی خارجی برگزار شد. آمار کمی به ضرر شفر است. استقلال ۴۰ سال است با سرمربی خارجی در دربی پیروز نشده است. از طرفی مربیانی آلمانی حاضر در دربی( یورگن گده، راینر سوبل و رولند کوخ) هرگز برنده بازی نشدند.
*استقلال در ۱۲ دربی گذشته یک برد آورده است.
* این بازی دومین دربی شفر است، در سوی مقابل برانکو در شش دربی خود صاحب ۳ برد ، ۲ مساوی و یک باخت شده است.
*پرگلترین دیدار این دو تیم دو بازی است. داربی١۶ شهریور ماه سال ١٣۵٢ است که با نتیجه ۶ بر صفر به سود تیم پرسپولیس به اتمام رسید. داربی ۸۲ را هم پرسپولیس ۴ بر ۲ برد.
*تاکنون ۱۶۵ گل در ۸۵ دیدار تیمهای استقلال و پرسپولیس ردوبدل شده است که سهم استقلال ۸۱ گل و سهم پرسپولیس ۸۴ گل بوده است.(این آمار بدون احتساب نتایج سه-صفر شده است)
*علی پروین با ٢٠ بازی بیشترین بازی را در داربی انجام داده است. او با ۲۶ سرمربی گری از این لحاظ هم رکورددار است.
*مرحوم صفر ایرانپاک با ۷ گل بهترین گلزن داربی است. حسین کلانی با ۶ گل در رده دوم قرار دارد. مهدی هاشمی نسب، علی جباری و غلامحسین مظلومی هر کدام پنج گلهاند.
*در تاریخ لیگ برتر دو تیم ۳۳ بار بازی کردند، پرسپولیس هشت بار برنده شده و استقلال هفت بازی.
*همایون بهزادی و ایمون زاید از پرسپولیس، تنها بازیکنانی هستند که توانستهاند در یک بازی سه گل وارد دروازه تیم حریف کنند.
*در بین بازیکنان استقلال فرشید اسماعیلی، علی قربانی، جابر انصاری و امید ابراهیمی سابقه گل زدن به پرسپولیس با پیراهن استقلال را دارند در آنسو هم جلال حسینی، محسن مسلمان و علی علیپور گل زدن در داربی را تجربه کردند.
* سید جلال حسینی در هفت دربی حضور داشته که پرسپولیس در شش بازی آن گلی دریافت نکرده است.
*پرسپولیس با ۱۸ بازی بدون شکست بهترین آمار لیگ را دارد.
*بازیکنان خارجی استقلال تا به حال در دربی گل نزدهاند. برای پرسپولیس اما ایمون زاید، عیسی ترائوره و جری بنگستون گلزنی کردند.
محروم:
حسین حسینی استقلال
نتیجه دیدار رفت:
پرسپولیس یک- استقلال صفر
بازی هفته گذشته:
فولاد خوزستان ۴- استقلال یک
پرسپولیس یک- استقلال خوزستان صفر
جایگاه در جدول:
استقلال: با ۳۸ امتیاز سوم
پرسپولیس: با ۵۷ امتیاز صدرنشین
نتایج قبلی در لیگ:
استقلال: برد، برد، باخت، برد، مساوی
پرسپولیس: برد، برد، برد، برد، مساوی
بهترین گلزن:
استقلال: سرور جپاروف و داریوش شجاعیان ۴گل
پرسپولیس: علی علیپور ۱۷ گل
بهترین گلساز:
استقلال: فرشید اسماعیلی و داریوش شجاعیان ۴ پاس گل
پرسپولیس: محسن مسلمان ۹ پاس گل
بهترین بازیکن:
استقلال: حسین حسینی با ۲،۶۲ سوم
پرسپولیس: جلال حسینی ۲،۵۹ اول
دروازهبانان:
استقلال: مهدی رحمتی، ۷ بازی، ۴ کلین شیت
پرسپولیس: علیرضا بیرانوند، ۲۲ بازی، ۱۵ کلین شیت
بیشترین حضور:
استقلال: روزبه چشمی، ۲۱ بازی، ۱۸۹۰ دقیقه
پرسپولیس: علیرضا بیرانوند، ۲۲ بازی، ۱۹۸۰ دقیقه
بهترین مدافع:
استقلال: روزبه چشمی با ۱۵۰ نبرد موفق
پرسپولیس: شجاع خلیل زاده با ۲۴۹ نبرد موفق
خشن ترین بازیکن:
استقلال: روزبه چشمی با ۸ کارت زرد
پرسپولیس: شجاع خلیل زاده با ۵ کارت زرد
تیم داوری: علیرضا فغانی با کمک رضا سخندان – محمدرضا منصوری – موعود بنیادی فر.
فغانی پیش از این ۴ دربی را قضاوت کرده که دو تای آنها به تساوی بدون گل انجامیده است. در یک دربی پرسپولیس سه-دو برنده شده و در در یک بازی دیگر استقلال با این نتیجه به پیروزی رسیده است.
در مجموع ۸۵ دیدار گذشته، ۲۵ پیروزی برای استقلال، ۲۲ برد برای پرسپولیس و ۳۸ بازی دو تیم نیز به تساوی انجامیده است.
دربی بزرگ فوتبال ایران که میتوان آن را معروفترین دربی آسیا دانست، رقابتی ۴۶ ساله است که اتفاقات تلخ و شیرینی داشته است. این بازی علیرغم زیبا نشدن همواره از حساسیت و جذابیتهای فراوان و شاید کاذبی برخوردار بوده و هواداران و بازیکنان و مربیان دو تیم کُری های مخصوص خود را برای این بازی دارند؛ از درگیری و ناتمام ماندن تا گلهای فراموش نشدنی و شعار “شش تاییها” یا نشان دادن عدد “چهار”.
پر گلترین بازیها شهرآوردهای دوازدهم و هشتاد و دوم بودهاست که پرسپولیس به ترتیب با نتایج (۰–۶) و (۲–۴) موفق به شکست استقلال شد. همچنین ۱۸ شهرآورد با تساوی بدون گل همراه بودهاست.
دو تیم استقلال و پرسپولیس تهران، نخستین مرتبه در ۱۶ فروردینماه سال ۱۳۴۷ به مصاف هم رفتند که به نتیجه تساوی بدون گل رضایت دادند .
** آماری خواندنی از تقابل استقلال و پرسپولیس
* در تیم استقلال، علی جباری و مرحوم غلامحسین مظلومی هر کدام با ۵ گل، عباس مژدهی و فرهاد مجیدی هر کدام ۴ گل و حسن روشن، صمد مرفاوی، صادق ورمزیار، آرش برهانی و مجتبی جباری هر کدام با ۳ گل به ترتیب در صدر گلزنان این باشگاه قرار دارند.
در تیم پرسپولیس تهران نیز مرحوم صفر ایرانپاک با ۷ گل، حسین کلانی ۶ گل، همایون بهزادی و مهدی هاشمی نسب هر کدام با ۴گل و فرشاد پیوس، هادی نوروزی و ایمون زاید هر کدام با ۳ گل، گلزنان برتر پرسپولیس به استقلال محسوب می شوند.
* همایون بهزادی و ایمون زاید از پرسپولیس، تنها بازیکنانی هستند که توانسته اند در یک بازی سه گل وارد دروازه تیم حریف کنند.
* غلامرضا فتح آبادی، شاهرخ بیانی و مهدی هاشمی نسب از بازیکنانی هستند که در هر دو تیم بازی کرده اند و موفق به گلزنی شدند.
همچنین فتح آبادی ۲ گل به پرسپولیس و یک گل به استقلال، بیانی ۲ گل به استقلال و یک گل به پرسپولیس و هاشمی نسب وقتی در تیم پرسپولیس بود ۴ گل به استقلال زد و زمانی که عضو تیم استقلال بود، یک گل برای این تیم به ثمر رساند.
* پرگل ترین دیدار این دو تیم؛ شهرآورد روز ۱۶ شهریور ماه سال ۱۳۵۲ است که با نتیجه شش بر صفر به سود تیم پرسپولیس به اتمام رسید.
* در طول ۴۶ سال گذشته، دیدارهای چهارم، ششم و سی و هشتم دو تیم ناتمام ماند که فدراسیون فوتبال هر سه دیدار را به سود تیم استقلال اعلام کرد.
* دیدار سی ام دو تیم که در روز ۱۹ اسفندماه سال ۱۳۶۷ برگزار شد، ضربات پنالتی تعیین کننده تیم پیروز میدان بود که پرسپولیس با نتیجه ۴ بر ۲ استقلال را پشت سر گذاشت.
* از نظر سرعت در زدن گل، تیم استقلال رکورددار است. علی سامره در دیدار پنجاه و سوم در دقیقه اول بازی، رضا عادل خانی و داوود سیدعباسی به ترتیب در شهرآوردهای یازدهم و پنجاه و ششم در دقیقه سوم و امید روانخواه در دقیقه چهارم دیدار شصت و چهارم برای استقلال تهران گل زدند، حسین کلانی مهاجم سرخ پوشان در دقیقه دوم دیدار ششم برای پرسپولیسی ها گلزنی کرد.
* تیم پرسپولیس تهران از نظر گل زدن در دقایق پایانی بازی رکورد دار این دیدارهاست. مازیار زارع در دقیقه ۴+۹۰ دیدار شصت و ششم گل تساوی بخش تیمش را به ثمر رساند.
همچنین صفر ایرانپاک در دیدار هفتم، حسین کلانی در دیدار هشتم و همایون بهزادی در شهرآورد دوازدهم در دقیقه ۹۰ و ایمون زاید در دیدار هفتاد و چهارم در دقیقه ۲+۹۰ بازی برای تیم پرسپولیس گلزنی کردند. پیروز قربانی مدافع استقلال نیز در دقیقه ۲+۹۰ در دیدار پنجاه و هشتم گل پیروزی بخش آبی پوشان را به ثمر رساند.
* تیم استقلال تهران از شهرآورد چهل و دوم در روز ۲۷ مهر ماه سال ۱۳۷۵ تا دیدار چهل و نهم در نهم دی ماه ۱۳۷۹ در هشت دیدار متوالی موفق به شکست پرسپولیس نشد.
* آبی پوشان در پنج دیدار (۶۹ تا ۷۳) که با هدایت پرویز مظلومی برگزار کردند به رکورد چهار پیروزی و یک تساوی دست یافتند.
* شش دیدار سرخ آبی پایتخت (بازی ۶۲ تا ۶۷) با نتیجه مشابه یک بر یک مساوی به پایان رسید.
* اولین های شهرآورد پایتخت
اولین بازی : شانزدهم فروردین ماه ۱۳۴۶
اولین داور : عبدالرّضا موزون
اولین گل : احمد منشی زاده (استقلال) دقیقه ۸ روز سی و یکم مردادماه ۱۳۴۸
اولین کاپیتان ها : کامبیز جمالی (استقلال) و همایون بهزادی (پرسپولیس)
اولین بازیکن اخراجی : رضا وطنخواه (پرسپولیس)
اولین داور خارجی : بهادرخان از پاکستان
اولین بازیکن سرخابی: داریوش مصطفوی
اولین بازیکن خارجی گلزن : عیسی ترائوره (پرسپولیس)
رکورد حضور در میدان
۱ – علی پروین (پرسپولیس) ۲۰
۲- علیرضا نیکبخت واحدی ۱۹
۳ – افشین پیروانی (پرسپولیس) ۱۸
۴ – علی جباری و حق وردیان (استقلال) ۱۷
۵- ناصر حجازی ، اکبر کارگر جم ، جواد زرینچه و محمود فکری (استقلال) ۱۶
۶- ابراهیم آشیانی و اصغر ادیبی (پرسپولیس) ۱۵
۷ – صادق ورمزیار (استقلال) ۱۵
بهترین گلزنان
۱- صفر ایرانپاک (پرسپولیس) ۷
۲ – حسین کلانی (پرسپولیس) ۶
۳- مهدی هاشمی نسب (پرسپولیس ۴ و استقلال ۱ )
۴- زنده یاد غلامحسین مظلومی و علی جباری(استقلال) ۵
پر گل ترین مسابقه سرخابی ها
پرگل ترین مسابقه بین دو تیم همان دربی معروفی است که گاهی برخی از آبی پوشان پایتخت آن را انکار می کنند .
این دربی در تاریخ ۱۶ شهریور سال ۱۳۵۲ با ۶ گل به نفع پرسپولیس به پایان رسید.
در آن دیدار همایون بهزادی در دقایق ۵۰، ۸۶ و ۹۰ ایرج سلیمانی در دقایق ۴۵ و ۵۶ و حسین کلانی نیز در دقیقه ۳۲ مسابقه گلزنی کردند .
سریعترین و دیرترین گل ها
سریع ترین گل تاریخ شهر آوردها در دربی پنجاه و سوم در تاریخ ۲۰ دی ماه سال ۱۳۸۱ بود که علی سامره در ثانیه ۴۰ مسابقه موفق شد دروازه پرسپولیس را بگشاید .
در آن دیدار دو تیم با تساوی یک- یک به کار خود خاتمه دادند .
تک گل پرسپولیس را نیز علی انصاریان در دقیقه ۷۰ از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند .
دیرترین گل تاریخ دربی ها نیز در همین دربی هفتاد و سوم در جام حذفی و در تاریخ ۱۸ آذر ماه سال ۱۳۹۰ توسط اسماعیل شریفات و آن هم در دقیقه ۱۰۵ مسابقه به ثمر رسید تا استقلالی ها موفق شوند سرخپوشان پایتخت را با نتیجه ۳ بر صفر شکست دهند.
دربی پایتخت در تبریز!
دربی پنجاه و سوم تیر به دلیل آماده نبودن ورزشگاه آزادی در شهر تبریز برگزار شد این دربی همان مسابقه ای بود که سامره گل زود هنگام خود را به ثمر رساند البته نتیجه بازی تساوی یک – یک دو تیم بود.
اولین هت تریک دربی
اولین هت تریک تاریخ دربی دو تیم پایتخت متعلق به همایون بهزادی است.
همایون بهزادی در دربی دوازدهم در تاریخ ۱۶ شهریور سال ۱۳۵۲ توانست در دقایق ۵۰، ۸۶ و ۹۰ مسابقه به تیم استقلال تهران گل بزند.
اولین داور دربی
نخستین داور دربی عبدالرضا موزون می باشد بعد ترها داوران دربی به علت حساسیت مسابقات خارجی انتخاب می شدند.
در دربی ۶۵ در سال ۱۳۸۷ پس از ۱۳ سال تنها داور وسط غیر ایرانی بود و دو کمک داور ایرانی به وی کمک کردند .
در دربی شصت وششم بعد از ۱۴ سال محسن ترکی به همراه دو کمک داور ایرانی قضاوت کردند .
رفته رفته سوت زدن داورهای ایرانی مورد تایید همه قرار گرفت.
رکورد داران دربی
در میان بازیکنانی که در دربی های پایتخت حضور داشته اند علی پروین از تیم پرسپولیس تهران با ۲۰ گل در راس جدول قرار دارد .
افشین پیروانی با ۱۸ گل در رتبه دوم این جدول و علی جباری- کارو حق وردیان با ۱۷ گل از استقلال در رتبه سوم قرار دارند.
هم چنین ناصر حجازی ، جواد زرینچه و اکبر کارگر جم از استقلال با ۱۶ گل در رتبه چهارم این جدول قرار دارند.
بیشترین دربی در یک سال
پربازی ترین سال از نوع بازی دربی سال ۱۳۹۰ می باشد .
در سال گذشته ۵ دربی هفتادم، هفتاد ویکم ،هفتاد و دوم ، هفتاد و سوم و هفتاد و چهارم انجام شد که از این حیث می توان سال ۱۳۹۰ را پربازی ترین سال فوتبالی برای هواداران شهرآوردهای پایتخت دانست.
گلزنان برتر سرخابی
در میان سرخابی های پایتخت پرسپولیسی ها سهم بیشتری را دارند و صفر ایرانپاک از پرسپولیس با ۷ گل تاکنون برترین گلزن تاریخ دربی بوده است.
در جدول برترین گلزنان تاریخ دربی صفر ایرانپاک با ۷ گل در صدر این جدول قرار دارد.
ایرانپاک در دربی های هفتم، هشتم، نهم، پانزدهم، شانزدهم و بیست و یکم گلزنی کرده است.
دومین گلزن برتر دربی، حسین کلانی با ۶ گل از پرسپولیس می باشد، کلانی در دربی های پنجم، ششم، هشتم، نهم و دوازدهم گلزنی کرده است.
غلامحسین مظلومی، علی جباری و مهدی هاشمی نسب با ۵ گل در رتبه سوم جدول برترین گلزنان قرار دارند.
مظلومی و جباری در استقلال و هاشمی نسب هم در استقلال و هم پرسپولیس بازی کرده اند.
غلامحسین مظلومی در دربی های چهارم، هفتم، پانزدهم و شانزدهم گلزنی کرده است.
علی جباری نیز در دربی های سوم، هشتم، دهم و سیزدهم گلزنی کرده است.
مهدی هاشمی نسب نیز در دربی های چهل و چهارم، چهل و پنجم، چهل و ششم و چهل و هشتم و چهل و نهم گلزنی کرده است.
همایون بهزادی فرهاد مجیدی و مجتبی جباری نیز با ۴ گل در رتبه چهارم جدول قرار دارند.
بهزادی در دربی های دوازدهم و سیزدهم گلزنی کرده است.
فرهاد مجیدی نیز در دربی ها ۶۷، ۶۸، ۶۹ و ۷۱ گلزنی کرده است.
مجتبی جباری نیز در دربی های ۶۶، ۷۱ و ۷۳ گلزنی کرده است.
پرکارترین مربیان
در میان مربیان دربی نیز برخی از آنها رکورددار هستند که در صدر آنها علی پروین با ۲۲ مورد سرمربی گری در دربی می باشد.
پس از پروین، منصور پور حیدری با ۱۸ بازی و سرمربی گری برای استقلال در رتبه دوم، زدراکو رایکوف با هدایت در ۱۵ بازی در استقلال، امیر قلعه نوعی با سرمربی گری در ۸ بازی در استقلال و راجرز با سرمربی گری در ۷ مسابقه در پرسپولیس به ترتیب در رتبه های سوم، چهارم و پنجم می باشند.
اولین گلزن دربی
اولین گلزن دربی سرخابی ها ی پایتخت اکبر منشی زاده بازیکن استقلال تهران است که در سومین دربی پایتخت در تاریخ ۱۳ مردادماه سال ۱۳۴۸ در دقیقه ۸ بازی دروازه سرخپوشان را باز کرد.
استقلالی ها پس از آن در دقیقه ۴۴ بازی دوباره گلزنی کردند و در دقیقه ۷۲ تک گل خود را دریافت کردند و با گل سوم خود در دقیقه ۸۸ بازی را با نتیجه ۳ بر یک به نفع خود به پایان رساندند.
اولین گلزن خارجی دربی
اولین بازیکن خارجی که موفق شد در دربی گلزنی کند عیسی ترائوره بود وی در دربی پنجاه و پنجم که در ۲۵ مهر سال ۱۳۸۲ انجام شد در دقیقه ۷۰ برای پرسپولیس گلزنی کرد ایمون زائد دیگر گلزن خارجی دربی می باشد.
اولین کاپیتان های دربی
کاپیتانی در هر مسابقه و به خصوص در دربی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است اولین کاپیتان استقلالی ها کامبیز جمالی و نخستین کاپیتان پرسپولیس نیز همایون بهزادی می باشند.
رکورد زنی استقلال در یک سال
در میان رکوردزنی های تیم های سرخابی در یک سال، باز هم استقلال تهران توانسته است با ۳ برد در سال گذشته این رکورد را به نام خود ثبت کند.
اولین بازیکن خارجی دربی
اولین بازیکن خارجی دربی آلن ویتل است وی در شهرآورد بیست و یکم در تیم پرسپولیس حضور داشت در این دربی که در تاریخ ۱۸ آذر سال ۱۳۵۶ انجام شد نتیجه ۲ بر یک به نفع پرسپولیس رقم خورد، صفر ایرانپاک دو گل پرسپولیس و حسن روشن تک گل استقلال را به ثمر رساند.
پرگل ترین سال دربی برای استقلال
استقلالی ها در همین سال ۱۳۹۰ موفق شدند با ۱۰ گل در ۵ دربی رکورد بیشترین گل زده در یک سال توسط یک تیم را از آن خود کنند.
آن ها در سه دربی از ۵ دربی ۱۳۹۰ موفق به برد شده بودند.
نخستین مربی خارجی دربی
نخستین مربی خارجی دربی رایکوف صربستانی می باشد که در سال ۱۳۴۹ در استقلال مربی گری کرده است .
رایکوف در سال های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۵ سرمربی تیم فوتبال استقلال بود وی با استقلال نخستین قهرمانی این باشگاه در قاره آسیا را تجربه کرده است .
نخستین هت تریک و بیشترین گل زده بازیکن خارجی
ایمون زائد به تنهایی صاحب دو رکورد است وی نخستین هت تریک توسط بازیکن خارجی را از آن خود کرده است .
ضمن اینکه بیشترین گل زده توسط یک بازیکن خارجی را نیز به نام خود ثبت کرده است.
زائد در دربی هفتاد و چهارم در دقایق ۸۲، ۸۳ و ۹۱ گلزنی کرده است .
بازیکانی که به هر دو تیم گل زده اند
در میان بازیکنانی که در دربی گلزنی کرده اند شماری از آنها به هر دو تیم گلزنی کرده اند .
مهدی هاشمی نسب ۴ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال زده است همچنین شاهرخ بیانی ۲ گل برای پرسپولیس و یک گل برای استقلال زده است. غلامرضا فتح آبادی نیز یک بار برای استقلال و یک بار برای پرسپولیس گلزنی کرده است.
پرتماشاگرترین دربی
پر تماشاگرترین دربی پایتخت در تاریخ ۱۵مهر ۱۳۶۲ با حضور بیش از ۱۲۰ هزار تماشاگر انجام شده است در آن دربی استقلالی ها موفق شدند با گل پرویز مظلومی به پیروزی یک بر صفر دست پیدا کنند.
بازی های نیمه تمام سرخابی
شماری از بازی های دربی نیز نیمه تمام باقی ماند .
در دربی چهارم در سال ۱۳۴۸ پرسپولیسی ها در اعتراض به قضاوت داور زمین را ترک کردند و فدراسیون نتیجه دیدار را سه بر صفر به نفع استقلال اعلام کرد
در دربی ششم در سال ۱۳۴۹ نیز دوباره اتفاق دربی چهارم تکرار شد و پرسپولیسی ها در اعتراض به داوری زمین مسابقه را ترک کردند
در دربی بیست و دوم نیز به دلیل هجوم تماشاگران بازی نیمه تمام ماند
در دربی سی و هشتم نیز با هجوم تماشاگران پرسپولیس به زمین، دیدار ناتمام ماند و استقلال سه بر صفر برنده اعلام شد .
پرکارترین بازیکن خارجی
پرکارترین بازیکن خارجی ژاک الونگ الونگ است که در ۴ بازی در دربی حضور داشته است و لقب پرکارترین خارجی را از آن خود کرده است.
گلزنان برتر سرخابی
در میان سرخابی های پایتخت پرسپولیسی ها سهم بیشتری را دارند و صفر ایرانپاک از پرسپولیس با ۷ گل تاکنون برترین گلزن تاریخ دربی بوده است.
به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران در جدول برترین گلزنان تاریخ دربی صفر ایرانپاک با ۷ گل در صدر این جدول قرار دارد.
ایرانپاک در دربی های هفتم، هشتم، نهم، پانزدهم، شانزدهم و بیست و یکم گلزنی کرده است.
دومین گلزن برتر دربی، حسین کلانی با ۶ گل از پرسپولیس می باشد، کلانی در دربی های پنجم، ششم، هشتم، نهم و دوازدهم گلزنی کرده است.
غلامحسین مظلومی، علی جباری و مهدی هاشمی نسب با ۵ گل در رتبه سوم جدول برترین گلزنان قرار دارند.
مظلومی و جباری در استقلال و هاشمی نسب هم در استقلال و هم پرسپولیس بازی کرده اند.
غلامحسین مظلومی در دربی های چهارم، هفتم، پانزدهم و شانزدهم گلزنی کرده است.
علی جباری نیز در دربی های سوم، هشتم، دهم و سیزدهم گلزنی کرده است.
مهدی هاشمی نسب نیز در دربی های چهل و چهارم، چهل و پنجم، چهل و ششم و چهل و هشتم و چهل و نهم گلزنی کرده است.
همایون بهزادی فرهاد مجیدی و مجتبی جباری نیز با ۴ گل در رتبه چهارم جدول قرار دارند.
بهزادی در دربی های دوازدهم و سیزدهم گلزنی کرده است.
فرهاد مجیدی نیز در دربی ها ۶۷، ۶۸، ۶۹ و ۷۱ گلزنی کرده است.
مجتبی جباری نیز در دربی های ۶۶، ۷۱ و ۷۳ گلزنی کرده است.
جنجالی ترین بازیکن
درمیان جنجالی ترین بازیکنان حاضر در دربی یکی از آن ها موج انتقاد شدیدی از جانب هواداران سرخ را معطوف خود کرد.
وی کسی نبود جز مهدی هاشمی نسب که در سال ۱۳۷۹ از پرسپولیس به استقلال رفت.
خداحافظی در دربی
رکورد دیگر مربوط به بازیکنانی است که در دربی اقدام به خداحافظی خود از فوتبال نبوده اند.
جعفر کاشانی در سال ۱۳۵۱، محمد دادکان در سال ۱۳۶۱ و فرشاد پیوس در سال ۱۳۷۶ بازیکنان سرخپوش بودند که در دربی از فوتبال خداحافظی کردند.
خوردبین رکورددار حضور در دربی
آن طور که آمار نشان می دهد محمود خوردبین سرپرست گذشته پرسپولیس با ۴۸ مرتبه حضور در دربی تحت هر عنوان، با سابقه ترین فرد حاضر در میان سرخابی های پایتخت است.
علی پروین نیز ۴۴ مرتبه در دربی حضور داشته است.
جوان ترین و مسن ترین مربیان
در میان جوان ترین و مسن ترین مربیان دربی، کم سن ترین آنها عزت اله وطنخواه از پرسپولیس و مسن ترین آنها علی پروین از پرسپولیس است.
وطنخواه ۳۲ ساله در دربی هفدهم در سال ۵۴ بر نیمکت سرخپوشان بود. پروین نیز در دربی ۵۹ هدایت پرسپولیس را برعهده داشت وی ۵۹ سال سن داشت.
کمترین تماشاگر
دربی ای که کمترین تماشاگر را داشت، شهر آورد سال۱۳۷۳ بود که دو تیم به علت محرومیت از حضور تماشاگران بدون هوادارانشان به تساوی بدون گل دست پیدا کردند.
ردپای داوران جام جهانی در دربی
در دربی پایتخت می توان داورانی را یافت که سابقه قضاوت در جام جهانی را نیز داشته اند که در دربی های ۵۰،۵۵ و ۷۴ این داوران حضور داشته اند.
توفیق بهرامفر، جک تیلور و ساندرو پول از جمله این داوران بوده اند.
از جمله داوران خارجی مطرح دیگر می توان به ساندروپول مجارستانی، مارکوس مرک آلمانی و روبرتو روزتی ایتالیای اشاره کرد.
اولین داور خارجی
بهادرخان پاکستان اولین داور خارجی که برای دربی سوت زده است بهادرخان پاکستانی می باشد. وی در ۲۰دی سال ۱۳۴۷ در دربی سوت زد.
سهم داوران آسیایی و اروپایی در دربی
تاکنون در دربی ۳۲ داور خارجی سوت زده اند که ۱۰ داور آسیایی و ۲۲ داور اروپایی بوده اند. ۹ داور نیز عرب زبان بودند.
سیلی به داور دربی
در میان بازیکنان حاضر در دربی پایتخت بسیاری از آن ها بارها به نحوه قضاوت داور اعتراض کرده اند ولی می تواند عزیز اصلی، دروازه بان قدیمی پرسپولیس را در این زمینه پیشتاز دانست ولی دوبار با سیلی به داور اعتراض خود را به آن ها اعلام کرده است این سیلی ها به ابوالقاسم حاج ابوالحسن در سال ۱۳۴۸ و مرحوم ارشد برازنده در سال ۱۳۴۹ زده شد.
رکورد حضور متوالی در دربی
اکبر کارگرجم، مدافع استقلال با ۱۵ حضور متوالی در دربی رکورد حضور پشت سر هم در دربی را شکسته است.
عابد زاده ۱۳ داربی بدون شکست
عابدزاده عقاب سرخپوش دربی هم چنان صاحب یک رکورد است وی در۱۳ داربی طعم شکست را نچشید وی یکی از گلزنان برتر فوتبال کشورمان است.
داوران عرب، خوش یمن برای سرخی ها
در ۹ دیداری که داوران عربی در دربی سوت زده اند سرخ پوشان پایتخت ۴ بار موفق به برد و ۵ بار هم تساوی داده اند.
این داوران معال کیالی، محمود الرفاعی، محمدکوسا، عمدمهنا و رحمان الزید هر کدام یکبار و جمال الشریف و سعدکمیل از کویت هر یک دوبار می باشند.
محسن ترکی استارت زن داوری ایرانی
محسن ترکی اولین قاضی ایرانی دربی رسمی پایتخت بود. پیش از آن در لیگ آزادگان مهدی اخوان برای دربی داوری کرده بود.
** اولین اخراجی داربی
نخستین اخراجی در دیدارهای حساس ما رضا وطن خواه از تیم پرسپولیس تهران بود که در پست دفاع چپ بازی می کرد.
**اولین داوری دربی
نخستین داور یک ایرانی بود، اگر چه در حال حاضر نیز پس از یک دوره استفاده از داور خارجی، از داوران ایرانی استفاده می شود، عبدالرضا موزون نخستین داور دربی بود که قضاوت این دیدار مهم و حساس را بر عهده داشت.
**نخستین کاپیتان های دربی
نخستین کاپیتان های دربی که در ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۴۷ برگزار شد، حمید جاسمیان در پرسپولیس و کامبیز جلالی در استقلال بودند.
**اولین مربیان دربی
اولین سرمربی دربی برای استقلال مرحوم علی دانایی فرد و نخستین سرمربی پرسپولیس تهران نیزمرحوم پرویز دهداری بود.
**اولین داوربین المللی دربی
اولین داور جهانی که در دربی سوت زد جک تیلور بود و اولین کمک داور جهانی نیز توفیق بهرام اف بود. جک تیلور در دربی سال ۵۵ سوت زد.
** اولین بازی های دربی با عناوین مختلف
بازی های دربی تحت عناوین مختلفی برگزار می شود، از بازی دوستانه گرفته تا لیگ و جام حذفی. اولین دربی دوستانه ،اولین دیدار دو تیم هم بود که در امجدیه برگزار شد. اولین بازی دربی تحت عنوان جام حذفی هم در سال ۶۷ برگزار شد و با نتیجه بدون گل به پایان رسید. نخستین دربی تحت عنوان لیگ نیز در ۱۷ دی ماه سال ۱۳۳۹ برگزار شد که با تساوی به پایان رسید.
**اولین حضور با ۱۰۰ هزار تماشاگر
در دربی سال ۶۲ برای اولین بار ۱۲۰ هزار تماشاگر در ورزشگاه حضور پیدا کردند. در آن دیداراستقلال با گل پرویز مظلومی یک بر صفر به سود استقلال به پایان رسید.
** اولین گل استقلال و پرسپولیس
اولین گل استقلال در دربی را احمد منشی زاده به ثمر رساند این گل نخستین گل دربی هم بود. در تیم پرسپولیس هم اولین گل دربی را ناظم گنجاپور زد.
**اولین دیدار خارج از خانه
اولین دربی خارج از تهران در سال ۱۳۷۳ ، در ورزشگاه بندر عباس و بدون حضور تماشاگران هر دو تیم برگزار شد.
**اولین دربی در آزادی
نخستین دربی که در ورزشگاه آزادی برگزار شد مربوط به تاریخ ۴ خرداد ۱۳۵۲ است که در آن دیدار آبی پوشان پایتخت با یک گل پرسپولیس را شکست دادند.
**اولین برد سرخابی ها
در دربی در بسیاری از موارد نتیجه تساوی به دست می آید ولی در برخی دیدارها نیز استقلال یا پرسپولیس موفق به قهرمانی شده اند، اولین برد استقلال در روز ۳۱ مردادماه سال ۱۳۴۸ در دیدار سوم دو تیم بود. اولین برد تیم پرسپولیس تهران نیز در تاریخ ۱۵ بهمن سال ۱۳۵۰ رخ داد که سرخپوشان با نتیجه ۴ بر یک استقلال را شکست دادند.
**اولین گلزن خارجی
اولین گلزن خارجی در دربی، عیسی ترائوره بود که در تیم پرسپولیس گلزنی کرد، این دربی در ۲۵ مهرماه سال ۱۳۸۲ برگزار شد.
**نخستین پنالتی دربی
اولین پنالتی دربی، ضربه شاهرخ بیانی، بازیکن تیم پرسپولیس در شهرآورد ۲۵ خرداد سال ۱۳۶۵ بود. در آن دیدار گلر تیم استقلال تهران ناصر حجازی بود.
**نخستین بازیکن خارجی
آلن ویتل اولین بازیکن خارجی دربی بود ولی در دربی سال ۱۳۶۵ برای تیم پرسپولیس به میدان رفت تا اولین بازیکن خارجی دربی باشد.
**اولین هت تریک دربی
اولین هت تریک دربی در سال ۱۳۵۲ رخ داد پرسپولیس در آن دیدار با ۶ گل، استقلال را شکست داد در آن دیدار همایون بهزادی با ۳ گل رکورد اولین هت تریک داربی را به نام خود ثبت کرد.
هت تریک در هر مسابقه فوتبال راز جمله رقابت های حساس همچون دربی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
**اولین گل دربی
اولین گل دربی مربوط به سومین بازی سرخابی هاست در آن دیدار در سال ۱۳۴۸ احمد منشی زاده به ثمر رساند.
**سه دربی لغو شده
در میان دربی های پایتخت سه دربی وجود دارد که به دلایل مختلف برگزار نشد، دلایلی که از بارش برف گرفته تا تقارن با ایام مختلف.
سرخابی های پایتخت قرار بود در ۵ دی سال ۱۳۵۵ طی یک دیدار دربی به بهانه خداحافظی جواد اله وردی و اکبر کارگرجم به مصاف هم بروند که البته به علت بارش شدید برف، این دیدار لغو شد.
همچنین یک دربی در دوره ششم لیگ تخت جمشید به علت تقارن با ایام و جشن های انقلاب اسلامی لغو شد.
در ۸ مرداد سال ۸۸ نیز مسابقات جام فوتبال کشور برای دو تیم به علت انصراف سرخپوشان لغو شد.
از نخستین دربی پایتخت که شانزدهم فروردین سال ۴۷ با تساوی بدون گل به پایان رسید تا به امروز در مجموع ۷۸ نبرد تاریخی بین سرخابیهای پایتخت برگزار شده که استقلالىها ۲۴ مرتبه و پرسپولیسیها ۱۸ مرتبه پیروز شدهاند و در ۳۶ بازى دیگر دو تیم به نتیجه تساوى رضایت دادهاند. در این دیدارها هر دو تیم ۷۰ مرتبه دروازه یکدیگر را هم باز کردهاند. البته ۴ گل پرسپولیس و ۲ گل استقلال از روی ضربات پنالتی پایان مسابقه به ثمر رسیده است و ۳ پیروزی ۳ بر صفر(با رای فدراسیون فوتبال) برای استقلالیها ثبت شده که این گلهای زده و خورده در آمار نیامده است.
نتایج کامل ۷۸ دربی گذشته پایتخت به شرح زیر است:
۱- شانزدهم فروردین سال ۱۳۴۷
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۲- بیستم دی سال ۱۳۴۷
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۳- سیزدهم مرداد سال ۱۳۴۸
* پرسپولیس یک – استقلال ۳
گلها: احمد منشی زاده (۸)، علی جباری (۴۴) و کارو حق وردیان (۸۸) برای استقلال و کاظم گنجاپور (۷۲) برای پرسپولیس۴- هفدهم بهمن سال ۱۳۴۸
* پرسپولیس صفر – استقلال ۳
(اولین بازی ناتمام دو تیم که نتیجه آن با رای فدراسیون فوتبال سه بر صفر به سود استقلال اعلام شد)
– این بازی با برتری یک بر صفر استقلال در جریان بود که با اعتراض بازیکنان پرسپولیس نیمه تمام ماند. تک گل استقلال را نیز غلامحسین مظلومی در دقیقه ۹ به ثمر رسانده بود.
۵- سوم مهر سال ۱۳۴۹
* پرسپولیس ۲ – استقلال ۳
گلها: جواد قراب (۷۳)، کارو حق وردیان (۸۷) وعباس مژدهی (۸۸) برای استقلال و علی پروین (۷) و حسین کلانی (۲۳) برای پرسپولیس
۶- بیست و هفتم دی سال ۱۳۴۹
* استقلال ۳ – پرسپولیس صفر
(دومین بازی ناتمام دو تیم که نتیجه آن با رای فدراسیون فوتبال سه بر صفر به سود استقلال اعلام شد)
– این بازی تا دقیقه ۷۵ یک بر یک مساوی در جریان بود، تا اینکه بازیکنان تیم پرسپولیس به دلیل اعتراض به نحوه قضاوت داور زمین را ترک کردند. براساس رای صادره از سوی فدراسیون فوتبال تیم استقلال با نتیجه ۳ بر صفر برنده بازی شد. پیش از قطع مسابقه حسین کلانی (۲) برای پرسپولیس گلزنی کرده بود و تک گل استقلال را نیز عباس مژدهی در دقیقه ۷۵ به ثمر رسانده بود.
۷- بیست و هشتم خرداد سال ۱۳۵۰
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: غلامحسین مظلومی (۳۰) برای استقلال و صفر ایرانپاک (۹۰) برای پرسپولیس
۸- پانزدهم بهمن سال ۱۳۵۰
* پرسپولیس ۴ – استقلال یک
گلها: حسین کلانی (۴۳ و ۹۰)، صفر ایرانپاک (۵۶) و محمود خوردبین (۷۵) برای پرسپولیس و علی جباری (۷۳) برای استقلال
۹- سوم فروردین سال ۱۳۵۱
* پرسپولیس ۲- استقلال صفر
گلها: صفر ایرانپاک (۵۰) و حسین کلانی (۸۹)
۱۰- یازدهم اسفند سال ۱۳۵۱
* استقلال ۲ – پرسپولیس صفر
گلها: علی جباری (۴۰ و ۸۷)
۱۱- بیست و پنجم خرداد سال ۱۳۵۱
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: رضا عادلخانی (۳)
۱۲- شانزدهم شهریور سال ۱۳۵۲
* پرسپولیس ۶ – استقلال صفر
گلها: همایون بهزادی (۵۰ و ۸۶ و ۹۰)، ایرج سلیمانی (۴۵ و ۵۶) و حسین کلانی (۳۲)
۱۳- هجدهم آذر سال ۱۳۵۲
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: همایون بهزادی (۴۶) برای پرسپولیس و علی جباری (۷۰) برای استقلال
۱۴- چهارم خرداد سال ۱۳۵۳
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: حسن روشن (۸۸)
۱۵ – بیست و هفتم آذر سال ۱۳۵۳
* پرسپولیس ۲ – استقلال یک
گلها: صفر ایرانپاک (۵۰) و اسماعیل حاج رحیمی پور (۷۰) برای پرسپولیس و غلامحسین مظلومی (۶۰) برای استقلال
۱۶- پانزدهم اردیبهشت سال ۱۳۵۴
* استقلال ۳ – پرسپولیس یک
گلها: غلامحسین مظلومی (۱۱ و ۶۲) و مسعود مژدهی (۴۷) برای استقلال و صفر ایرانپاک (۵۳) برای پرسپولیس
۱۷- بیست و پنجم مهر سال ۱۳۵۴
* پرسپولیس ۲ – استقلال صفر
گلها: جهانگیر فتاحی (۲۲) و اسماعیل حاج رحیمی پور (۳۸)
۱۸- بیست و هفتم اسفند سال ۱۳۵۴
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: مسعود مژدهی (۲۰) برای استقلال و محمود خوردبین (۸۵) برای پرسپولیس
۱۹- دوم مهر سال ۱۳۵۵
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: هادی نراقی (۲۶) برای استقلال و علی پروین (۴۰) برای پرسپولیس
۲۰- هجدهم اردیبهشت سال ۱۳۵۶
* استقلال ۳ – پرسپولیس صفر
گلها: محرم عاشری (۴۵)، حسن روشن (۸۳) و سعید مراغه چیان (۸۸)
۲۱- هجدهم آذر سال ۱۳۵۶
* پرسپولیس ۲ – استقلال یک
گلها: صفر ایرانپاک (۱۵ و ۳۴) برای پرسپولیس و حسن روشن (۸۵) برای استقلال
۲۲- بیست و پنجم آبان سال ۱۳۵۸
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: غلامرضا فتح آبادی (۴۲)
۲۳- سیزدهم تیر سال ۱۳۵۹
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۲۴ – شانزدهم مهر سال ۱۳۶۰
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۲۵- هفدهم دی سال ۱۳۶۱
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: غلامرضا فتح آبادی (۱۰) برای پرسپولیس و بهتاش فریبا (۸۷) برای استقلال
۲۶- پانزدهم مهر سال ۱۳۶۲
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: پرویز مظلومی (۵۹)
۲۷- بیست و پنجم خرداد سال ۱۳۶۵
* پرسپولیس ۳ – استقلال صفر
گلها: شاهرخ بیانی (۱۲و ۵۲) و ناصر محمدخانی (۶۲)
۲۸- هفتم فروردین سال ۱۳۶۶
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۲۹- هجدهم شهریور سال ۱۳۶۷
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: فرشاد پیوس (۴۶) برای پرسپولیس و جعفر مختاری فر (۶۰) برای استقلال
۳۰- نوزدهم اسفند سال ۱۳۶۷
* پرسپولیس صفر(۴) – استقلال صفر(۲)
(این دیدار در رقابتهای جام حذفی برگزار شد که پرسپولیس در ضربات پنالتی حریف خود را از پیش رو برداشت)
۳۱- هفدهم آذر سال ۱۳۶۸
* پرسپولیس یک – استقلال صفر
گل: رضا عابدیان (۱۸)
۳۲- چهارم خرداد سال ۱۳۶۹
* استقلال ۲ – پرسپولیس یک
گلها: عباس سرخاب (۴۶) و عبدالصمد مرفاوی (۷۲) برای استقلال و نادر میر احمدیان (۱۲) برای پرسپولیس
۳۳- بیست و هشتم دی سال ۱۳۶۹
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: شاهرخ بیانی (۶۲) برای استقلال و فرشاد پیوس (۷۵) برای پرسپولیس
۳۴- چهارم بهمن سال ۱۳۷۰
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۳۵- پانزدهم اسفند سال ۱۳۷۰
* استقلال ۲ – پرسپولیس صفر
گلها: عبدالصمد مرفاوی (۸) و صادق ورمزیار (۱۵)
۳۶- هشتم خرداد سال ۱۳۷۱
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: عبدالصمد مرفاوی (۴۸)
۳۷ – یازدهم دی سال ۱۳۷۱
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۳۸ – سی ام دی سال ۱۳۷۳
* استقلال ۳- پرسپولیس صفر
(سومین بازی ناتمام دو تیم که نتیجه آن با رای فدراسیون فوتبال سه بر صفر به سود استقلال اعلام شد)
– این بازی تا دقیقه ۸۸ دو بر دو مساوی دنبال می شد اما به دلیل درگیری کاپیتانهای دو تیم و هجوم تماشاگران منتسب به تیم پرسپولیس به داخل زمین نیمه تمام ماند. پس ازیک روز کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رای به پیروزی سه بر صفر تیم استقلال داد. تا پیش از قطع مسابقه برای پرسپولیس فرشاد پیوس (۲۱ – پنالتی) و بهزاد داداش زاده (۵۶) گلزنی کرده بودند و گلهای تیم استقلال توسط صادق ورمزیار (۷۹ – پنالتی) و ادموند اختر (۸۷) به ثمر رسیده بود.
۳۹- هفتم بهمن سال ۱۳۷۳
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۴۰- ششم مرداد سال ۱۳۷۴
* استقلال ۳ – پرسپولیس یک
گلها: ادموند اختر (۷)، صادق ورمزیار (۱۶) و محمد تقوی (۳۶) برای استقلال و مرتضی کرمانی مقام (۴۹) برای پرسپولیس
۴۱- هشتم دی سال ۱۳۷۴
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۴۲- بیست و هفتم مهر سال ۱۳۷۵
* پرسپولیس یک – استقلال صفر
گل: ادموند بزیک (۸۷)
۴۳- بیستم تیر سال ۱۳۷۶
* پرسپولیس ۳ – استقلال صفر
گلها: ادموند بزیک (۳۰)، مهدی مهدوی کیا (۷۰) و بهنام طاهرزاده (۸۷)
۴۴- بیست و دوم آبان سال ۱۳۷۷
* پرسپولیس یک – استقلال صفر
گل: مهدی هاشمی نسب (۴۵)
۴۵- دوم فروردین سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گل ها: مهدی هاشمی نسب (۳) برای پرسپولیس و فرد ملکیان (۴۳) برای استقلال
۴۶- بیستم تیر سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس ۲ – استقلال یک
گلها: مهدی هاشمی نسب (۱۲) و افشین پیروانی (۸۵) برای پرسپولیس و سهراب بختیاری زاده (۵۰) برای استقلال
۴۷- دوم مهر سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۴۸- هشتم اسفند سال ۱۳۷۸
* پرسپولیس ۲ – استقلال صفر
گلها: مهدی هاشمی نسب (۸) و پایان رافت (۸۰)
۴۹- نهم دی سال ۱۳۷۹
* پرسپولیس ۲ – استقلال ۲
گلها: بهروز رهبریفر (۵۷) و علی کریمی (۸۹) برای پرسپولیس و محمد نوازی (۶۷) و مهدی هاشمی نسب (۸۶) برای استقلال
۵۰- پنجم اسفند سال ۱۳۷۹
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: علیرضا اکبرپور (۷۲)
۵۱ – بیست و هشتم دی سال ۱۳۸۰
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: رضا جباری (۲۵) برای پرسپولیس و محمد نوازی (۳۸) برای استقلال
۵۲- نوزدهم اردیبهشت سال ۱۳۸۱
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۵۳ – بیستم دی سال ۱۳۸۱
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: علی سامره (۱) برای استقلال و علی انصاریان (۷۰- پنالتی) برای پرسپولیس
۵۴- بیست و سوم خرداد سال ۱۳۸۲
* پرسپولیس ۲ – استقلال یک
گلها: یحیی گل محمدی (۱۱) و بهنام ابوالقاسم پور (۵۰) برای پرسپولیس و علیرضا اکبرپور (۶۳) برای استقلال
۵۵- بیست و پنجم مهر سال ۱۳۸۲
* استقلال ۲ – پرسپولیس یک
گلها: علی سامره (۸) و محمود فکری (۵۷) برای استقلال و عیسی ترائوره (۷۰) برای پرسپولیس
۵۶- سیزدهم بهمن سال ۱۳۸۲
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: داوود سید عباسی (۳) برای استقلال و حامد کاویانپور (۲۰) برای پرسپولیس
۵۷- اول آبان سال ۱۳۸۳
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۵۸- هفتم اسفند سال ۱۳۸۳
* استقلال ۳ – پرسپولیس ۲
گلها: غلامرضا عنایتی (۶۸)، محمود فکری (۸۳) و پیروز قربانی (۹۰) برای استقلال و سهراب انتظاری (۷۷) و شیث رضایی (۸۴) برای پرسپولیس
۵۹- چهاردهم آبان سال ۱۳۸۴
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: غلامرضا عنایتی (۵۶)
۶۰- نوزدهم اسفند سال ۱۳۸۴
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۶۱- دوازدهم آبان سال ۱۳۸۵
* پرسپولیس ۲ – استقلال یک
گلها: مهرزاد معدنچی (۲۳) و مهرداد اولادی (۷۰) برای پرسپولیس و امیرحسین صادقی (۱۷) برای استقلال
۶۲- دهم فروردین ۱۳۸۶
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: علیرضا واحدى نیکبخت (۱۳) برای پرسپولیس و شیث رضایی (۴۲ – گل به خودی) برای استقلال
۶۳- بیست و دوم مهر ۱۳۸۶
* استقلال یک – پرسپولیس یک
گلها: امیدرضا روانخواه (۵۸) برای استقلال و محسن خلیلی (۸۳) برای پرسپولیس
۶۴- پانزدهم فروردین ۱۳۸۷
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: محسن خلیلی (۲۸) برای پرسپولیس و امید رضا روانخواه (۴) برای استقلال
۶۵ – ۱۲ مهرماه ۱۳۸۷
* پرسپولیس یک – استقلال یک
گلها: علی کریمی (۸۸) برای پرسپولیس و آرش برهانی (۴۶) برای استقلال
۶۶- بیست و پنجم بهمن ۱۳۸۷
* استقلال یک – پرسپولیس یک
گلها: مجتبی جباری (۶۷) برای استقلال و مازیار زارع (۳+۹۰ – پنالتی) برای پرسپولیس
۶۷- دهم مهر ۱۳۸۸
* استقلال یک – پرسپولیس یک
گلها: حسین کاظمی (۵۵) برای استقلال و عادل کلاه کج (۵۱) برای پرسپولیس
۶۸- چهاردهم بهمن ۱۳۸۸
* پرسپولیس ۲ – استقلال یک
گلها: هادی نوروزی (۳۷) و کریم باقری (۸۷) برای پرسپولیس و فرهاد مجیدی (۱۶) برای استقلال
۶۹- جمعه ۲۳ مهر ۱۳۸۹
* استقلال یک – پرسپولیس صفر
گل: فرهاد مجیدی (۱+۹۰)
۷۰- جمعه ۱۰ فروردین ۱۳۹۰
* پرسپولیس صفر – استقلال یک
گل: آرش برهانی (۴۳)
۷۱- جمعه ۲۵ شهریور ۱۳۹۰
* پرسپولیس صفر – استقلال ۲
گلها: فرهاد مجیدی(۱۵) و مجتبی جباری (۸۲)
۷۲- دوشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۰
* استقلال ۲ – پرسپولیس ۲
گلها: آرش برهانی (۳۳) و حنیف عمرانزاده (۷۰) برای استقلال و هادی نوروزی (۷- پنالتی و ۴۷) برای پرسپولیس
۷۳- جمعه ۱۸ آذرماه ۱۳۹۰
* پرسپولیس صفر – استقلال ۳
گلها: مجتبی جباری(۹۵ و ۹۸- پنالتی) و اسماعیل شریفات(۱۰۷)
۷۴- پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۰
* استقلال ۲ – پرسپولیس ۳
گلها: میلاد میداودی (۳۱) و فریدون زندی (۵۰) برای استقلال – ایمون زاید (۸۲، ۸۳ و ۱+۹۰) برای پرسپولیس
۷۵- جمعه ۳ شهریور ۱۳۹۱
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۷۶- جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۱
* استقلال صفر – پرسپولیس صفر
۷۷- جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲
* استقلال صفر – پرسپولیس صفر
۷۸- جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲
* پرسپولیس صفر – استقلال صفر
۷۹- یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳
* استقلال ۱ – پرسپولیس ۲
گلها: سجاد شهباززاده (۴۴) برای استقلال – محمد نوری (۷۲) و امید عالیشاه (۸۲) برای پرسپولیس
۸۰- جمعه ۲۵ اردیبهشت ۹۴
* استقلال ۰ – پرسپولیس ۱
گل : علی علیپور(۶۵)
۸۱- جمعه ۸ آبان ۹۴
* استقلال ۱ – پرسپولیس ۱
گل : جابر انصاری(۴۹) و جری بنگستون (۵+۹۰)
۸۲ – جمعه ۲۷ فروردین ۹۴
استقلال ۲ – ۴ پرسپولیس
جابر انصاری(۵۵)، امید ابراهیمی(۸۹)
مهدی طارمی(۵٬۳۵)، رامین رضاییان(۵۴)، محسن مسلمان(۸۵)
۸۳ – ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ (لیگ برتر شانزدهم)
پرسپولیس ۰ – ۰ استقلال
این بازی در حالی برگزار شد که در هیچیک از شهرآوردهای قبلی تیم بدون برد در شهر آورد حضور نداشت که تیم استقلال بدون برد بود. در ضمن هم برانکو ایوانکویچ و هم علیرضا منصوریان سر مربیان بدون باخت این دو تیم باقی ماندند و این رکورد را حفظ کردند
۸۴ – ۲۴ بهمن ۱۳۹۵
استقلال ۳ – ۲ پرسپولیس
فرشید اسماعیلی (۱۸) علی قربانی (۲۰)کاوه رضایی (۴۴)
سروش رفیعی (۵)سید جلال حسینی (۹۳)
اخراج: سید مهدی رحمتی (دقیقه ۹۳)
۸۵ – پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۶ (لیگ برتر هفدهم)
* پرسپولیس ۱ – استقلال ۰
علی علیپور (دقیقه ۲۲)
۸۶ – پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ (لیگ برتر هفدهم)
استقلال ؟ پرسپولیس ؟ (۱۵:۳۰)
ساتین
[ad_2]
لینک منبع